Om dette arrangement

Tid
10:00 - 16:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Voksne

Lokal bogdag

20.11.21
Lokale forfattere med tilknytning til Helsingør kommune mødes til samtaler, interviews, præsentationer og oplæsning på Espergærde Bibliotek.

Kl. 10-10.45:

Krimier i tiden

Lars Kjædegaard
Lars Kjædegaard 
Stine Bolther
Stine Bolther

Sommeren 2020 bød på to nye krimiserier med kvindelige detektiver, nemlig Lars Kjædegaards Agnes Hillstrøm og Stine Bolthers Maria Just. Agnes Hillstrøm er seniorefterforsker ved Nordsjællands Politi, Helsingør, mens Maria Just er historiker ansat på Politimuseet i København. Mød Lars Kjædegaard og Stine Bolther i en samtale med redaktør Anders W. Knudsen, Politikens Forlag, om plot, persontegning og krimiens rolle i den aktuelle samfundsdebat.

 

Kl. 11-11.45:

Hvordan tackler vi katastrofer – tænkte og virkelige?

Anja Hitz

Anja Hitz
Stine Askov

Stine Askov

Stine Askovs bog ’Katalog over katastrofer’ udkom i foråret 2020. Romanen er inspireret af forfatterens barndom i Ålsgårde, hvor hun blev opdraget til at kunne klare enhver tænkelig situation/katastrofe. Anja Hitz skrev i 2019 ungdomsbogen ’Den dag vi døde’ om ulykken på Præstø Fjord, hvor en båd kæntrede med en flok efterskoleelever og deres lærer. Mød Stine Askov og Anja Hitz i samtale med bibliotekets litteraturkonsulent Gro Frank Rasmussen om, hvordan vi forholder os til livet og de lurende katastrofer, det også rummer. 

 

Kl. 13-13.45: 

Er skrivestedet afgørende for en forfatters værker?

Marianne Wirenfeldt Asmussen

Marianne Wirenfeldt Asmussen
Jeppe Bangsgaard

Jeppe Bangsgaard

 

De to lokale forfattere, Marianne Wirenfeldt Asmussen og Jeppe Bangsgaard, er ikke i tvivl: Skrivestedet er yderst interessant. Marianne Wirenfeldt Asmussen er tidligere leder af Karen Blixen-museet i Rungstedlund, hvor hun bl.a. arrangerede udstillinger om Blixens yndlingskollegers skrivesteder. I 2015 udgav hun sammen med fotografen Kurt Rodahl Hoppe den fine bog ’Skrivestedet – Karen Blixens spor i Kenya og Danmark’. Mød hende i samtale med Jeppe Bangsgaard, der sammen med fotografen Asger Mortensen er aktuel med bogen ’Værksteder – at skrive i lys og mørke’ om otte nordiske forfatteres skrivesteder.

 

Kl. 14-14.45:

Hvem passer på Kronborg?

Anja Klemp Vilgaard

Anja Klemp Vilgaard
Jeppe Bangsgaard

Jeppe Bangsgaard 

Helsingør fik sidste sommer en ny og anderledes bog om Kronborg. Anja Klemp Vilgaard fra forlaget Get Ajour har sammen med fotografen Anders Espersen Marlow skrevet ’Kronborg bag facaden’, der på smukkeste vis bringer en række fortællinger om slottets ”hverdagsmennesker”. Der er fokus på de håndværkere, som passer på bygningerne, måske lidt usynligt, men med stor betydning for vores kulturinstitutioner. Jeppe Bangsgaard, der er journalist og forfatter og aktuel med bogen ’Værksteder – at skrive i lys og mørke’, vil interviewe Anja Klemp Vilgaard om arbejdet med bogen.

 

Kl. 15-15.30:

Udstilling: Kom ind bag facaden på Kronborg

I bibliotekets forhal kan man i november måned se en række smukke fotos fra bogen 'Kronborg bag facaden'. De er taget af fotografen Anders Espersen Marlow. Mød fotografen, når han sammen med Anja Klemp Vilgaard slutter dagen af med at vise rundt i udstillingen 'Kronborg bag facaden'.

 

Oplæsningscaféen

Kl. 12-12.10:
Katarina Lewkovitch læser højt fra en ny digtsamling ’Dys’. 

Kl. 12.15-12.25:
Hanne Eggert Strand, Claus Glunk og Christian Gorm Tortzen præsenterer deres kraftpræstation: oversættelsen af den geometriske klassiker, Euklids ’Elementer I-VI’. Bind 2 med resten af de 13 bogruller fra omkring år 300 f.Kr. er på vej.

Kl. 12.30-12.40:
Ditte Maja Noach læser højt fra debutbogen ’Det rådne’. Hendes horror-historier foregår i Helsingør. 

Kl. 12.45-12.55:
Estrid Dyekjær læser højt fra sin nye roman ’Kvotekvinde’.

 

Praktiske oplysninger

Nyd en kop kaffe/te eller et glas vin og et stykke smørrebrød fra Café Kaffeblomst - serveret ved hyggelige langborde i salen.

Det er muligt at købe forfatternes bøger og få dem signeret. Bog & Idé står for salget.

Fri entré. Tilmelding på biblioteket eller billetten.dk (se link)