Mandag 28. maj

19:00 - 20:30

Kulturværftet

For voksne

100 kr.

Henry Marsh: At stå med et menneskes liv i hænderne

for voksne
Hvordan er det at være hjernekirurg? Hvordan føles det at stå med et andet menneskes liv i hænderne, at skære i det stof, der skaber tanke, følelse og fornuft? Stjernekirurgen og forfatteren Henry Marsh gæster Kulturværftet.

Henry Marsh er en af verdens førende neurokirurger og har hele sit professionelle liv arbejdet med alt, hvad der gør os til mennesker. Mød ham i samtale med biolog og videnskabsjournalist Line Friis Frederiksen når han gæster Kulturværftet.

I 2014 debuterede han med den internationalt anmelderroste erindringsbog 'Gør ikke skade' - en bog, der gjorde så stærkt indtryk på forfatteren Karl Ove Knausgård, at han efterfølgende har fulgt Marsh’ operationer og har skrevet en lang reportage om ham.

Henry Marsh har oplevet både sejre og knusende nederlag. Med stor indsigt og kompromisløs ærlighed skriver han både i debuten og i den efterfølgende 'Hverken solen eller døden' om hver dag professionelt at skulle balancere på en knivsæg. Om de livstruende situationer man som læge skal håndtere – og tage ansvar for.

Henry Marsh studerende statskundskab, filosofi og økonomi ved Oxford University, før han afbrød studierne og begyndte at studere medicin. Han blev udnævnt til overlæge i neurokirurgi ved Atkinson Morley’s/ St. George’s i 1987. Han har nu trukket sig tilbage og rejser rundt for at hjælpe læger i hele verden.

Henry Marsh er portrætteret i de prisvindende engelske dokumentarfilm: 'Your Life in Their Hands' og 'The English Surgeon'.

Line Friis Frederiksen er udannet biolog og har lavet radio og tv på DR´s videnskabsredaktion i en lang årrække. Friis Frederiksen har bl.a. været tv-vært på 'Hjernevask', 'Viden Om' og 'Danmark – Kyst til kyst'.

Praktiske oplysninger

Arrangementet er et samarbejde mellem Biblioteket og Kulturværftet.

Arrangementet foregår på Store Scene -  på engelsk.

Tilføj kommentar

Materialer: 
Flere arrangementer Mandag 28. maj

Event Dato