Foto: Mette Kramer Kristensen
Foto: Mette Kramer Kristensen

Om dette arrangement

Tid
13:00 - 15:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Voksne

Foredrag om Erik Clausens film

12.10.24
En guidet tur i Erik Clausens skæve filmunivers.

Kom til en eftermiddag, hvor forfatterne bag den nye, velanmeldte Clausen-bog ’Den Frigjorte - Erik Clausen, hans film og hvordan de blev til’ (People’s 2023) tager dig med rundt i Erik Clausens skæve filmunivers.

Clausens originaler

Hør dem fortælle om alle karaktererne du kender fra Clausens 15 film. Fra originalerne, man møder på gaden, i gården og nede på grillbaren. Til vinduespudseren, hestepigen, den enlige mor, småhustleren, pizzamanden, elskerinden, bartenderen, dagdriveren og fulderikken på bænken. Alle sammen om den lille mand i den store verden. Michael Jensen og Anders Kamp viser små klip fra filmene og fortæller røverhistorier fra tilblivelsen af filmene.

Clausens egen danmarkskrønike

Publikum får også indblik i temaer og meningen med det hele i Clausens films egen danmarkskrønike, der har givet Clausen en helt særlig plads i dansk film og i 2023 gav ham en Æresbodil for sit virke i dansk film og kulturliv. Fra Clausens første film ’Cirkus Casablanca’ fra 1981 over ’Tarzan Mama Mia’ og ’De Frigjorte’ til ’Ledsaget Udgang’ og ’Mennesker bliver spist’ tegner Clausens samlede filmproduktion en slags moderne danmarkshistorie fuld af kommentarer til samtiden.

Clausens socialisme

De rummer også eviggyldige sandheder og livsfilosofi, vi kan tage med os den dag i dag. Clausen er på mange måder en liberal socialist. En anarkist, der holder med manden på gaden, men parkerer amerikanerbilen hvor han vil. En gadedreng, en belæst håndværker og komiker, der har skabt helt særegne og originale film, der er blevet folkeeje.

Praktiske oplysninger

Arrangementet foregår på Dækket.

Foto: Mette Kramer Kristensen.