Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
65 kr.
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Voksne

Den forandrede verden - Friis Arne Petersen i samtale med Kurt Strand

11.11.24
Kom til udenrigspolitisk talkshow med tidligere topdiplomat Friis Arne Petersen og journalist Kurt Strand, som er forfattere til bogen ’Den forandrede verden’.

Få en aktuel analyse af de største internationale kriser - krigen i Ukraine, den dybe splittelse blandt amerikanerne, USA's voksende rivalisering med Kina og krigen mellem Israel og Hamas. Friis Arne Petersen trækker på sin indsigt fra 40 års diplomati på øverste hylde, blandt andet som ambassadør i Washington, Beijing og Berlin og som ung diplomat på ambassaden i Ægypten. 
Friis Arne Petersen slår blandt andet fast, at Ukraine ikke kan fortsætte en evig krig med Rusland, ligesom Nato er større og stærkere militært, økonomisk og teknologisk end nogensinde før i alliancens 75 år lange historie. 

Verdensbilleder i bevægelser

Hør ham også belyse, hvorfor Vesten skal i dialog med russerne igen, og hvordan det højaktuelle præsidentvalg i USA samt landets indenrigspolitiske udvikling er inde i en dramatisk fase, der vil ændre på det transatlantiske forhold. 

Er vi ikke mere verdens navle?

Også andre spørgsmål vil blive forsøgt besvaret som; Er Europa på vej til at være alene hjemme militært, og er vi ikke mere verdens navle? Skal Danmark og EU  vælge mellem USA og Kina, og være åbne overfor samarbejde på en lang række områder? Og skal vi samarbejde med en række afrikanske lande, som buldrer frem med høje vækstrater? 

Praktiske oplysninger

Arrangementet foregår i Salen.

Tags