Om dette arrangement

Tid
18:45 - 21:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Voksne

Datalogien i din lomme

22.11.22
Livestreaming fra Aarhus Universitet.

I din smartphone og bærbare computer ligger resultaterne af mange års datalogisk forskning. Men hvordan forsker man i datalogi?  Hør om teknologiens udvikling og forskning i data, algoritmer og brugergrænseflader, der gavner os alle.
Smarte algoritmer, kunstig intelligens og nyskabende brugergrænseflader – også kaldet user interfaces – baseret på stadig hurtigere og mindre computerchips, har skabt de digitale innovationer, der har revolutioneret vores hverdag. I dette foredrag dykker vi ned i din lomme og hører om vejen fra computere så store som gymnastiksale til små håndholdte smartphones, som har millioner gange mere regnekraft end rumfærgen, der bragte de første mennesker til månen.
Du vil blive klogere på, hvordan idéerne og teknologierne er udviklet, og hvordan de har givet os alle de digitale redskaber, som vi bruger mange gange om dagen: webbrowsere, søgemaskiner, smartphones og snart Augmented Reality briller.

Livestreaming fra Aarhus Universitet

I efterårets sidste livestreamede foredrag fra Aarhus Universitet skal du møde datalogerne Kaj Grønbæk og Kasper Green Larsen, der begge er professorer ved Institut for Datalogi, Aarhus Universitet.

Praktiske oplysninger

Arrangementet foregår i Salen.

Der vil være salg af vin og vand via MobilePay.
Fri entré. Tilmelding på billetten.dk eller på biblioteket
 

 

Materialer