Fredag 23. marts

17:00 - 18:00

Kulturværftet

For voksne

Fri entré. Tilmelding på Billetten.dk eller på biblioteket

AFLYST PGA SYGDOM! Fredagscafé med Kristian Husted

for voksne
Vi arbejder på at finde en ny dato.

Kristian Husted gæster Fredagscaféen med romanen ”Vahid”.

En dansk mand stiller sig en dag i en kø på Lesbos sammen med tusindvis af andre mennesker, der vil registreres som flygtninge i Europa.

Rejser ender i Sandholmlejren

Det lykkes, og som en iransk forfatter ved navn Vahid Evazi, begiver han sig op igennem Europa. Hans rejse ender i Sandholmlejren, hvor han bliver registreret som asylansøger i Danmark, inden han sendes ud til et dansk asylcenter sammen med to hundrede andre mænd fra hele verden.

Dette er Vahids historie.
 

Forfatteren

Kristian Husted var på Lesbos i sommeren 2015, da en af de store bølger af flygtninge ankom. Tilbage i Danmark talte han med en ven, som er flygtet, og som forklarede ham, at han aldrig ville kunne forstå, hvad det vil sige at flygte. Husted besluttede at prøve at nærme sig erfaringen så meget som muligt, og tog tilbage til Grækenland for at foretage rejsen derfra til Danmark - og videre ind i det danske asylsystem - som flygtning.

Kristian Husted (f. 1976) er dansk dramatiker, instruktør og teaterkritiker. Han romandebuterede med "Vahid" i februar 2018. Bogen er illustreret med forfatterens egne fotos og dokumenter fra rejsen.

Foto ©Mikkel Bache

Praktiske oplysninger

Arrangementet foregår på Dækket, 2. etage.

Mere af samme skuffe

Fredagscafé: Johanne Kirstine Fall

Tilføj kommentar

Flere arrangementer Fredag 23. marts