Nyheder fra Lokal Forfatterweb

Louise Klinke Øhrstrøm anbefaler

Vi har spurgt vores lokale forfattere, hvilke bøger de anbefaler læserne til sommerens rolige stunder. Læs med og få også et indblik i, hvilke nye projekter de arbejder på.

Af Biblioteket

Om forfatteren 

Louise Klinke Øhrstrøm arbejder som forfatter, redaktør og oversætter. Hun debuterede i 2010 med romanen ”Efter Rosinen” og har siden skrevet en lærebog, oversat en række bøger og arbejdet meget med den kvindelige mystiker og forfatter Julian af Norwich, som hun også har oversat til dansk og udgivet podcastserien ”Julian” om.

Hvilke forfattere og bøger vil du anbefale?

Hvorfor anbefaler du netop denne bog? 

Sproget er enkelt men sitrende, og jeg er ret vild med den måde, Mattis’ blik på tilværelsen er skildret. For eksempel når han kommunikerer med fugle og ser tegn allevegne. Synsvinklen er mest hos ham, men samtidig fornemmer man omverdenens blik, og hvor galt det går, når Mattis’ logik møder realiteterne.

Hvad inspirerede dig ved bogen?

For mig er gode bøger kendetegnet ved at have en særlig stemme, et særligt univers, og det har ”Fuglene”. Måden, Vesaas skildrer personerne på og skaber deres univers, inspirerer mig.

Hvorfor anbefaler du netop denne bog? 

Har man set Per Flys Hammarskjöldfilm, håber jeg også, man vil læse ”Vejmærker”, for bogen giver et unikt og vedkommende indblik i, hvad han var inspireret af, og hvordan han opfattede begreber som magt og pligt. Hammarskjöld var meget optaget af den kristne mystik og kaldte selv bogen for en form for åndelig dagbog - en forhandling mellem ham selv og Gud.

Hvad inspirerede dig ved bogen?

Teksterne i ”Vejmærker” siger mig hele tiden noget nyt om at være i livet. Det er en bog, man ikke rigtig bliver færdig med. Jeg læste første gang uddrag af ”Vejmærker” for ca. 20 år siden, men har først læst den grundigt sidste år, hvor jeg var redaktør på en ny oversættelse af den. Selvom jeg i månedsvis har nærlæst teksterne, føler jeg mig ikke færdig med dem.

”Skyer” af Karin Boye

”Skyer” (1922) er den svenske digter Karin Boyes debut digtsamling. Den udkom i en rigtig fin dansk oversættelse i 2022 sammen med en af hendes andre digtsamlinger ”Skjulte lande”.

Hvorfor anbefaler du netop denne bog? 

Det er virkelig smukke digte om det nære og det transcendente. 

Hvad inspirerede dig ved bogen?

Karin Boyes forfatterskab er nyt for mig, og jeg er ret begejstret for det. Jeg har også læst hendes roman “Kris” for nylig, som er noget af det bedste, jeg har læst om tro og tvivl. Jeg har hørt, den også er på vej på dansk.

Hvad er din seneste udgivelse?

Arbejder du på en ny bog?

Jeg er lige blevet færdig med min anden roman, som jeg har arbejdet på i rigtig mange år, så der er forhåbentlig en udgivelse i sigte snart. Lige nu er jeg ved at researche til et nyt projekt og er meget glad for bibliotekets resurser.