Opret dit barn som låner med MitID

​​​​​​​Hvis dit barn under 18 år skal indmeldes som låner i Helsingør Kommunes Biblioteker, skal du skrive under med dit MitID.

Fra 1. oktober 2021 skal en forælder/værge give samtykke til, at børn og unge under 18 år kan blive oprettet som lånere i Helsingør Kommunes Biblioteker.

Dette skal ske ved, at forældren/værgen udfylder og underskriver elektronisk samtykke (online) med MitID.

Når en forælder/værge har udfyldt et elektronisk samtykke, kan der gå op til 3 dage, før barnet kan benytte bibliotekets tilbud.

Det er ikke muligt for børn mellem 15-17 år, og som har et MitID, selv at oprette sig som låner.

Hvorfor samtykke?

En forælder/værge, som giver samtykke til at oprette et barn som låner, bliver økonomisk ansvarlig på barnets vegne. Det betyder, at en forælder/værge hæfter for gebyr og/eller erstatninger på barnets vegne.

Indmeldelse af børnelåner med MitID

Arbejdsgang for indmeldelse af børn og unge under 18 år:

  1. Forælder/værge udfylder elektronisk samtykke med sit MitID
  2. I den betjente åbningstid vil personalet modtage det elektroniske samtykke og indmelde barnet som låner
  3. Biblioteket sender en e-mail/sms til oplysningerne på barnet, når lånerkonto er oprettet.

Obs. Når en forælder/værge har udfyldt en elektronisk samtykke, kan der gå op til 3 dage, før barnet kan benytte bibliotekets tilbud.

Får mit barn udleveret et lånerkort efter indmeldelse?

Børn, som er indmeldt med forælder/værges samtykke kan få udstedt et lånerkort på biblioteket. Ellers benyttes eget sundhedskort ved udlån og fornyelse af materialer.

Få besked på e-mail eller SMS

Når dit barn oplyser en mailadresse og et mobilnummer, sender vi besked om reserveringer, påmindelser og hjemkaldelser pr. mail/sms. Hvis materialerne ikke bliver afleveret, sender Opgrævningen i Helsingør Kommune en faktura pr. brev til barnet. Hvis du har givet samtykke til at være økonomisk ansvarlig for barnet sendes fakturaen til din digitale postkasse.

Det er forælders/værges ansvar at meddele biblioteket, hvis I skifter folkeregisteradresse, mailadresse eller mobilnummer.

Klik her for at udfylde elektronisk samtykke for børn og unge under 18 år