Lektørudtalelse

Forfatter: Lene Kristiansen

Anvendelse/målgruppe/niveau

Glæsels var de første til at introducere kuglegrillen og fejrer her deres 10 års jubilæum med en ny personlig grillbog. Titlen er genbrugt, men opskrifterne er opdaterede, bl.a. i lyset af udviklingen på fødevareområdet. Det er stadig den basale grillbog over dem alle med gode introduktioner og uundværlige tips for alle, garvede som nybegyndere

Beskrivelse

Ægteparret Glæsel præsenterer sig som glade amatørkokke, hvis indgang til kokkerier og bøger baserer sig på glæden for mad på grill. Selvom de er rykket mod det grove, sunde, fedtfattige køkken, baserer opskrifterne i bogen sig stadig på et bredt udvalg fra det traditionelle danske køkken 2010 med afsnit om grønt, fisk, fjerkræ, kød, tilbehør og desserter. Før opskrifterne et uundværligt afsnit om alt det, der er godt at vide, før man går i gang, grilltyper, optænding (og ikke mindst med hvad af hensyn til miljøet), redskaber osv., samt mange gode, anvendelige tips. Opskrifterne er ukomplicerede og enkle, der er tydelige anvisninger på, hvad der skal klares i køkkenet og hvad på grillen samt metode, sværhedsgrad og tid. Fine fotos til alle opskrifter. Register og stegetidslexikon sidst i bogen. En noget tam forside modsvarer ikke energien, bogen bobler af

Sammenligning

Sammenholdt med andre grillkogebøger er Glæsels stadig den, alle bør starte med, ikke mindst pga. introafsnittet. Men tiden er løbet fra de tidligere udgaver, som bør udskiftes

Samlet konklusion

Godt og glædeligt gensyn med Glæsels grillerier, som er er helt basale, både angående introduktion og opskrifter