Lokal forfatter Lars Bjørn Madsen
Lars Bjørn Madsen: "Som tidligere cykelrytter og stadig meget aktivt trænende er det ofte på mine træningsture i kulturlandskabet, jeg finder inspirationen."

Lars Bjørn Madsen

11.06.20
Lars Bjørn Madsen (f. 1951) er tidligere faginspektør ved Museerne Helsingør. Han bor i Helsingør og skriver fagbøger om lokalhistorie.

Har bl.a. skrevet

Kulturhistorier fra by og land: Helsingør, 2023 - Frederiksborg Amts Historiske Samfund
Gurre Kirke, Sankt Jacobs Kirke – fra borgkapel til sognekirke. – Gurre Kirke, 2018
Greve Moltkes villa : historien om Helsingør Vandrerhjem, 2011
Tolden i Sundet (medforfatter), 2010
Nordkysten – fra Helsingør til Munkerup : mennesker og huse, 2003
Lille Odinshøj : et landsted i Aalsgaarde med eget gravkapel, 2000
Helsingøers første Sukker-Huus : historien om Svingelport 7, 1995
Helsingør Toldkammer, 1991

-og meget meget mere! 

Hvad skriver du om? 

Mit primære virke som skribent er, (som faginspektør ved Museerne Helsingør) at formidle vor kommunes kulturhistorie i skriftlig form. Dette sker ved publicering af min forskning i form af bøger, samt større og mindre artikler i forskellige relevante tidsskrifter. Jeg skriver også adskillige artikler til de lokale aviser.   

Hvad inspirerer dig?

Det er min glæde ved kulturlandskabet, der inspirerer mig. Når kulturarven trues, får jeg lyst til at undersøge baggrunden på grundlag af arkæologiske udgravninger eller bevaret skriftligt kildemateriale.

Som tidligere cykelrytter og stadig meget aktivt trænende er det ofte på mine træningsture i kulturlandskabet, jeg finder inspirationen. Det kan også være henvendelser til museet fra folk, der ønsker nærmere oplysning om en lokalitet, et hus eller en slægt. Det får mig til at arbejde videre med emnet, så det resulterer i en artikel eller måske en bog. 

Har du et lokalt yndlingssted?

Kongernes Nordsjælland er min store have. Det er her, jeg cykler rundt på mine træningsture og fascineres over det kulturlandskab, der om noget er dannet af landboreformerne i slutningen af det 18. århundrede: Markernes levende hegn, statsskovenes stengærder, de små huse spredt i landskabet, landstederne bygget af rige købmænd i sundtoldstiden. Det er i dette prægtige landskab, jeg finder kulturhistorierne.

Skal yndlingsstedet indsnævres, må det være kyststrækningen Nordhavnen - »Gummistranden« - Marienlyst. Her tilbragte jeg min barndom, og her cykler jeg til og fra mit arbejde på museerne. 


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

Materialer