Lektørudtalelse

Forfatter: Birgit Sloth

Anvendelse/målgruppe/niveau

Kogebog med klassiske kinesiske retter. Den henvender sig til alle, der interesserer sig for det kinesiske køkken, uanset om det er første gang, man vil prøve at tilberede kinesisk mad, eller man har lang tids erfaring

Beskrivelse

Bogen indledes med en meget grundig præsentation af ingredienserne med foto og tekst til hver enkelt. Dernæst præsenteres køkkenudstyr på samme måde. Teknikker til snitning af grønsager, at skære kød, lynstegning og dampning er alle tydeligt beskrevet i trin-for-trin anvisninger ledsaget af fotos. Opskriftsamlingen er omfattende, og efter de klassiske retter opdelt i supper, fisk, fjerkræ, kød, grønsager og desserter følger et afsnit om den regionale kinesiske madlavning og opskrifter på menuer fra fire områder, samt forslag til en blandet menu, som præsenterer Kinas forskellige køkkener

Sammenligning

Bogen udkom første gang i 1993, og den bliver stadig udlånt. Indholdet er stort set uændret, men layoutet er ændret, så kogebogen fremtræder langt mere tidsvarende og tiltalende med blankt papir i stedet for grumset. De samme fotografier står klarere, og nye er kommet til. Andre lignende omfattende kogebøger er Ægte kinesisk kogekunst fra 2004 og Det kinesiske køkken fra 2000, mens de øvrige er langt mindre

Samlet konklusion

En praktisk og informativ kogebog i et godt layout med mange fotografier. Med denne nye udgave har vi fået en god modernisering af en klassiker