Viden

Einar Már Guðmundsson, vinder af Nordisk Råds litteraturpris 1995

Mød Einar Már Gudmundsson
Kulturværftet, søndag 1 nov,

Einar Már Gudmundsson - vulkaner og revolutioner

Viden Af: Biblioteket 29. Sep 2015 0 kommentarer
Islands kendteste forfatter er atter på banen med ny roman

- af bibliotekar Lone Lindvald Rasmussen

Islandske sagaer

Som så mange andre islandske forfattere er han inspireret af de islandske sagaer, og ofte forenes overnaturlige hændelser med hverdagsdagsbegivenheder.Humoren går igennem hans omfattende forfatterskab som en rød tråd. Einar Már Gudmundsson har blandet sig i debatten om finanskrisen og har behandlet kritikken i to essaysamlinger.
 

'Hundedage' - ny roman

Einar Már Gudmundsson udsendte i slutningen af september romanen Hundedage. Her fortæller forfatteren om en dansk kaperkaptajn, der blev islandsk første konge. Han gennemfører et statskup, men ryger snart i fængsel. Senere lever han som spion i Frankrig og ender sine dage som fordrukken politibetjent på Tasmanien. Ifølge forlaget ”går vulkaner, revolutioner og eventyr op i en højere enhed i hans poetiske univers”.
 

Nordisk Råds Litteraturpris

Einar Már Gudmundsson fik Nordisk Råds Litteraturpris i 1995 for romanen 'Universets engle'. Det er en fortælling om den skizofrene Paul, der tror, at han er maleren Paul Gaugin. Som altid indgår drømme, fantasi og den islandske natur. Hør Einar Már Gudmundsson i videoklippet ovenfor fortælle om, hvad det nordiske betyder for ham.
 

Lån Einar Már Gudmundsson

 

Læs mere om Einar Már Gudmundsson

 

 

 
Foto: Hörður Ásbjörnsson

<

Tilføj kommentar

Materialer: