Oplev

Se udstillingen fra 9. september – 31. januar 2020

Udstilling: Drømmenes Værksted - litteraturen som frihedens forudsætning

Oplev Af: Mette Z 11. Sep 2019 0 kommentarer
En udstilling om Troels Kløvedals litterære inspiration og forholdet mellem havet og litteraturen.

”Jeg læste og opdagede, at der var en stor, stor verden uden for Helsingør Skibsværft”

Citat: Troels Kløvedal. 

Kløvedal: Kaptajn, eventyrer og skibsbygger fra Helsingør Skibsværft

Ude på det blå ocean var Troels Kløvedal aldrig alene. Med sig havde han altid ordet, litteraturen og de store forfattere som inspirationskilde til at udtrykke sine oplevelser i sine mange bøger om livet på stålskibet Nordkaperen.

På udstillingen ”Drømmenes Værksted – litteraturen som frihedens forudsætning” kan man opleve grundstoffet til Kløvedals eventyrlyst. Grundstoffet er litteraturen som det dannende værktøj og den livslange ledetråd gennem Kløvedals liv. Den baserer sig på passager og citater fra Troels Kløvedals bøger og selvbiografier.

Som gæst kan man ud over formidlingen af Kløvedals refleksioner over litteraturen også glæde sig til bølgeskvulp som meditativ kulisse. 
Drømmenes Værksted – litteraturen som frihedens forudsætning, refererer til ”Frihedens Værksted” en udstilling som Naturhistorisk Museum i Århus har skabt sammen med M/S Museet for Søfart, hvor den kan ses fra 9. oktober. Den beskriver Kløvedals liv, som var tæt koblet til frihedsbegrebet, naturen og drømme.

Udstillingen åbner mandag den 9. september på Biblioteket Kulturværftet, og fungerer som optakt til NORD – Nordisk Litteraturfestival, der løber af stablen 13.-14. september på Kulturværftet.

Tilføj kommentar

Materialer: