Foto af Tine Høeg
Tine Høeg. Foto: Lærke Posselt

Tine Høeg

28.09.20
Tine Høeg besøgte Kulturværftets populære Fredagscafé med den pendlerpiblende ’Nye Rejsende’.

Sex mellem Næstved og København

'Nye rejsende' blev præmieret med Bogforums Debutantpris i 2017. En stjerne med kortprosaen som udtryksform var født. ’Nye rejsende’ blev fremhævet både for stil og evnen til at levere tidstypiske skildringer uden de lange mellemregninger. Romanen eksperimenterer sprogligt med digte og både korte og lange tekststykker, og den handler om et stormende - forbudt - forhold mellem en gift mand og en ung usikker gymnasielærer. På strækningen mellem Næstved og København. 'Nye rejsende' er sat op på Det Kongelige Teater.

Tour de Chambre

Tine Høeg har sidenhen slået sit navn godt fast, bl.a. med opfølgeren ’Tour de Chambre’."Tine Høeg, der debuterede så brillant og debutantprismodtagende med 'Nye rejsende', er en fucking speciel forfatter", skrev Berlingske Tidende i sin anmeldelse af  'Tour de Chambre'.
- " og at det er fucking specielt at kunne skrive så nært og varmt og flydende og fortvivlet og morsomt om både det særlige og det almene og om forskellige aldre og om det kvindelige (især) og det mandlige. Samt – ikke mindst – om skabelsen som en udvej i en grundlæggende meningsløs verden."

Altid skrevet

Tine Høeg kommer fra en litterær familie og har altid digtet og skrevet. Som lille dikterede hun sine historier til forældrene, som skrev dem ned. Allerede som 10-årig begyndte hun selv at skrive sine historier ned, og siden har hun skrevet.

Læs mere om Tine Høeg på Forfatterweb.

 

Materialer