Selvportræt af Hanne Højgaard Viemose
Hanne Højgaard Viemose. Selvportræt

Hanne Højgaard Viemose

29.09.20
Hvem har ikke prøvet at tage fejl af Helsingør og Finland? Hanne Højgaard Viemose har.

"Mit hoved er skørt i de dage, og jeg får forkert fat i alt, jeg bliver inviteret til en litteraturfestival i i Helsingør og tror, at jeg skal til Finland ...."Med afsæt i virkeligheden er Viemoses ’HHV FRHVN, dødsknaldet i Amazonas’ en grænseløs tour de force gennem et rodet og magtesløst liv. En desperat kvinde skal navigere i eget indre kaos, tage sig af sine videbegærlige børn og forholde sig til flygtninge på motorvejene og andre påtrængende problemer i verden. Hun skriver tøjlesløst som en flok vilde islandske heste, om krop og sind, om at være menneske – sårbar og rasende som en heks.

Backpacker

Også debut'en 'Hannah' og efterfølgeren 'Mado' (der både betyder mor og morder på koreansk) er vild og uforfærdet prosa, hvor hovedpersonen i begge romaner har været backpacker i henholdsvis Australien og Korea.

Indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 2020

Hanne Højgaard Viemose er indstillet til Nordisk Råds litteraturpris for romanen ’HHV FRSHWN, dødsknaldet i Amazonas’. Viemose har flere gange optrådt på Kulturværftet. Første gang i 2012 og senest i 2020, da hun blev nomineret til Nordisk Råds litteraturpris.

Læs mere om Hanne Højgaard Viemose på Forfatterweb.

Materialer