Foto af nogle laurbærblade
Foto fra Unsplash

Vindere og kandidater til De Gyldne Laurbær

12.01.22
Det er altid under dække af et andet møde. En dag i januar møder en dansk bestseller-forfatter op til en aftale og bliver i stedet overrasket med champagne og lykønsket af kolleger fra nær og fjern. Forfatteren har vundet De Gyldne Laurbær.

Af bibliotekar Anette Thede

Afstemning

Det er de danske boghandlere, der hvert år stemmer om, hvem de synes skal have prisen.

Mon 'Kvæler' vinder?

Set ud fra hvad Helsingør læste med stor fornøjelse sidste år, kunne en stærk kandidat være parret Kim Faber og Janni Pedersen, der med 'Kvæler' er godt i gang med at skrive en rigtig spændende krimiserie. Her på biblioteket har den ligget på Top Ti siden august.

'Pigen fra det store hvide skib'

To historiske romaner kunne deles om favoritværdigheden. I hvert fald hvis man ser på interessen i Helsingør. Den mest udlånte roman i 2021 var 'Pigen fra det store hvide skib' af Jesper Bugge og Mich Vraa. Den nærmest filmiske og dramatiske historie om menneskene ombord på hospitalsskibet Jutlandia har berørt mange læsere.

'Kvinde set fra ryggen'

Også 'Kvinde set fra ryggen' af Jesper Wung-Sung var populær sidste år. Her giver forfatteren en indfølende beskrivelse af Ida Ilsteds hengivenhed for sin mand maleren Vilhelm Hammershøi. Jesper Wung-Sung vandt i øvrigt laurbærrene i 2017 for 'En anden gren'.

Se også nogle af de tidligere vindere nedenfor.

Materialer