Læse

Ny trend: Alle elsker Young Adult

Læse Af: Biblioteket 21. Apr 2016 0 kommentarer
Tags: 
YA-litteraturen går sin sejrsgang. Her er 10 af de rigtig gode.

Ikke længere kun for unge

Før hed det ungdomslitteratur og blev ikke læst af andre end teenagere. Nu hedder det Young Adult eller YA, og læserskaren er ikke længere defineret ud fra alder. Politiken skrev i 2015, at "romaner skrevet til store teenagere er blevet så populære, at det direkte kan aflæses i forlagenes regnskaber"Denne salgssucces kan tilskrives mange forfattere, men særligt John Greene, som skrevet 'Paper towns' har en stor andel i successen. 

Handlingen i YA-bøgerne

Selvom hovedpersonerne i YA-bøgerne fortsat er unge, er deres udfordringer vedkommende for alle, og kvaliteten af de nye udgivelser vokser kun med genrens succes. Og så er der underholdningsfaktoren. Mange YA-forfattere følger de samme formler, man bruger i Hollywood. Det gør læseoplevelserne til rendyrket fornøjelse og afslapning, samtidig med man godt kan forvente at blive opslugt af bøgernes univers. Og det gælder, hvad end der er fantasy eller realisme på programmet. 

'Læs' bogen på film

Hvis der er tale om en bogkrise, har den ikke ramt YA-litteraturen, så hop med på bølgen og lad dig opsluge af bøger med underholdningsværdi og sjæl. Eller se dem som film!

Reservér Eragon

Reservér En flænge i himlen

 

Oprindeligt skrevet af Josefine Reinholdt Møller, Københavns Biblioteker.

Tilføj kommentar

Materialer: