Foto af kvinde, der læser
Foto: Jon Tyson, Unsplash

Læs i foråret

03.03.21
Det er svært at vælge feriens yndlingsbog, når man ikke kan komme på biblioteket og selv vælge ud. Her er nogle, som alle var meget efterspurgte, da de udkom for 1-2 år siden.

Nu er de hjemme i mange eksemplarer. Reserver og hent dem selv få dage efter.

 

 • Læs dansk!
  Dansk litteratur har det glimrende i disse år, hvor især kvinder som Tine Høeg, Iben Mondrup og Maren Uthaug er slået stærkt igennem. Men også den historiske roman med Mich Vraaes trebindsværk om slavehandlenen er fået anmeldere og læsere op af stolen.
  En god dansk roman

   
 • En krimi går man aldrig galt med
  Michael Katz Krefeld og Faber/Pedersens blodige danske serier er populære og sikre hits på bibliotekets Top Ti. Nu begynder de at være hjemme på hylden. Er man mere til Domestic Noir, kan vi anbefale Michaelides, mens der er en god ide at læse Karin Slaughter, hvis man mere er til spænding og terror.
  En god krimi

   
 • Læs i dybden - prøv en udenlandsk forfatter
  Ferien kan også være tid til store tanker og til at få udvidet sin horisont. I så fald kan vi anbefale at læse japanske Murakami, ægyptiske Alaa Al Aswany eller canadiske Magaret Atwood.
  En god verdensroman
   
 • Læs om de kendte, de kloge, de kongelige
  Mange elsker at læse om andre mennesker. Tom Buk-Swintys biografi om Karen Blixen var en af de store sællerter i 2019. Også Peter Øvig Knudsens beskrivelse af moderens - og hans egen - depression er gribende læsning. Puk Damsgaards bog om Daniel Rye er også læsværdig. Og rystende læsning.
  En god biografi
Materialer