Hvorfor overhovedet læse Shakespeare?

18.06.20
'Fordi han er eviggyldig', siger bibliotekets litteraturkonsulent.

Livets store spørgsmål

'William Shakespeare beskæftigede sig med livets store spørgsmål - om kærlighed, had, jalousi og hævn', siger litteraturkonsulent Gro Frank Rasmussen fra Biblioteket Kulturværftet. ' - Det er fuldstændig de samme store spørgsmål, som et hvert menneske i dag stiller sig selv.'

Se Gro Frank Rasmussen på Youtube her (tekster på engelsk).

 

En af de allerstørste

Han er en af litteraturhistoriens største forfattere. Hans tekster fremstår i dag vedkommende, levende og med lige så stor spændkraft som for 400 år siden. Først og fremmest er hans tekster så læseværdige i dag, fordi de er gennemsyret af menneskelighed. Shakespeare er en fremragende skildrer af det almenmenneskelige. Han viser sine læsere et nuanceret billede, fuld af undren og underklange, af menneskelivets liv og handlinger.

Om Shakespeare

William Shakespeare blev født den 23. april 1564 i den engelske by Stratford-upon-Avon. Han døde den samme dag i 1616. Hvordan hans liv ellers formede sig, ved vi ikke så meget om. Ifølge Forfatterweb har han formentlig gået i en drengeskole, som han forlod som 15-16-årig. Vi ved ikke, om han tog en uddannelse, men vi ved, at han ernærede sig som skuespiller og teksforfatter, og at han var med til at bygge det siden hen verdensberømte teater, The Globe. Læs portrættet af Shakespeare på Forfatterweb.