'To Be Or Not To Be' inspireret af Hamlet

18.06.20
Maja Lind Ziska (tv.) og Mette Karina Johansen (th.) anbefaler værker

Teater, skulptur, Flora Danica og britiske alger?

Maja Lind Ziska (scenegraf) og Mette Karina Johansen (designer) henter inspiration fra mange forskellige steder.I forbindelse med skabelsen af udstillingen ’To Be Or Not To Be’ har de ladet sig inspirere af teater, skulpturer, Flora Danica og britiske alger... og så har de selvfølgelig også læst Hamlet i Niels Brunses oversættelse. 

Mette og Maje anbefaler 


Mette og Maja er blevet inspireret af følgende værker: 

Romeo Castellucci

Hey Girl
Teaterforestilling .2006
En af installationerne til udstillingen 'To Be Or Not To Be' er installationen: Råddenskab.Her lod vi os især inspirere af en scene fra Hey Girl, hvor en kvindekrop bryder ud af en hud.

Torve Storch 


UNTITLED
Skulptur, 2012
I formgivningen af Relationer ønskede vi at fremstille et slags arkiv med information om hvad der sker hvornår og med hvem. Vi ville gerne give mulighed for at se gennem hele stykket, både den enkelte handling og det større hele.

Anna Atkins


Photographs of british Algae
Cyanotype Impressions, 1843
Flere billeder af Anna Atkins alger som en søgning på Google.

Georg Christian Oeder

Flora Danica 
1761-1883

I forbindelse udviklingen af installationen Ophelias Herbarium ønskede, vi at give en nøgternt beskrivende kartoteksoplevelse af de planter som nævnes i Hamlet primært i relation til Ophelia. Her så vi meget på Anna Atkins affotograferede alger og plantegengivelser fra Flora Danica.

En hel del tekst!

Der er faktisk en del tekst og vi har fokuseret på at inddrage teksten i udstillingen, siger Maja Lind Ziska. 
Maja Lind Ziska, Mette Karina Johansen og projektleder og biblioteksfaglig udviklingskonsulent Majken Jørgensen fra  Helsingør Kommunes Biblioteker fortæller i videoen på Youtube og nedenfor om arbejdet med udviklingen af udstillingen.

Udstillingen  er lavet i samarbejde med Helsingør Kommunes Biblioteker i forbindelse med projekt Det Litterære Udstillingshus. 
Udstillingen er vist 1. gang på Biblioteket Kulturværftet forår 2016.