NORD 2021 - PROGRAM

02.07.21
Når NORD slår dørene op, bliver det med et program, der bringer publikum forbi Stockholmsk influencer-liv, 1300-tallets magtcentrum, sorg i Reykjavik, skandinavisme og en eksplosiv Brøgger-performance.

For sjette gang samler NORD – Nordisk Litteraturfestival nogle af Nordens mest spændende forfattere lige nu. I år i en Corona-justeret 1-dagsudgave, der byder på samtaler, musik og performance og litteratur, der stiller spørgsmål til den verden, vi lever i.

9:30-10:00 NORDISK MORGENSANG
DÆKKET
Begynd dagen med nordisk morgensang

Revolver Play - Forsvindingsnumre

10:00-18:00 REVOLVER PLAY
DÆKKET
Videonoveller fra Teater Republique

Oplev REVOLVER PLAY på NORD 21

10:00-10:45 VENDT MOD FORTIDEN
STORE SCENE
Anne Lise Marstrand-Jørgensen & Maria Hesselager

Den historiske romans revival. Forfatterne Anne Lise Marstrand-Jørgensen og Maria Hesselager indtager begge det historiske territorium i henholdsvis ”Margrete 1” og ”Jeg hedder Folkví”, to romaner der udspiller sig i middelalderens og vikingetidens Skandinavien. Men hvad får nutidens forfattere til at vende sig mod fortiden? Festivalen stiller spørgsmålene videre til forfatterne, når de indtager scenen. 

11:15-12:00 SANS
STORE SCENE
Rakel Haslund-Gjerrild & Kristian Ditlev Jensen

Sans! Efter mere end et år med nedlukninger og berøringsangst har vi brug for at skrue op for vores sanseapparat. Her kommer litteraturen os i møde. Forfatteren til den anmelderroste ”Adam i Paradis” om maleren Kristian Zahrtmann, Rakel Haslund-Gjerrild, taler med forfatteren Kristian Ditlev Jensen, der er aktuel med romanen ”Bar” i efteråret, om kunstnerisk lydhørhed, sanselighed og synæstesi. 

12:30-13:15
STORE SCENE
Tone Schunnesson

Svensk stortalent skriver om menneskelig nedtur. Tone Schunnesson er længe blevet betragtet som en af de væsentligste nye stemmer i svensk samtidslitteratur.  Hun gæster festivalen med romanen ”Dagene, dagene, dagene”, som udkommer på dansk i august. En begavet og kompromisløs roman om influencerliv og menneskelig nedtur. Om fornedrelse og selvbilleder. Om de transaktioner, vi foretager: arbejde, venskaber, sex. Og ikke mindst penge. 

13:45-14:30
STORE SCENE
Jeanett Albeck & BRØGGER

BRØGGER på NORD.  I samarbejde med Teater Republique indtager det Reumert-prisvindende multitalent Jeanett Albeck NORD med sceneudtræk fra sin kritikerroste forestilling om Suzanne Brøgger. Det bliver en eksplosiv oplevelse.

15:00 -15:45 SKANDINAVISME – FØR OG NU
STORE SCENE
Rasmus Glenthøj & Bertel Haarder

Skandinavismen – før og nu. Hvad taler vi egentlig om, når vi taler om skandinavisme? På baggrund af Glenthøjs kommende bog ”Union eller undergang”, der bringer ny viden om Skandinaviens historie frem i lyset, taler han med præsident for Nordisk Råd, Bertel Haarder om skandinavismens opståen, og hvordan man kan forholde sig til begrebet i dag. 

16:15-17:00 FRIGØRELSE. OVERSKRIDELSE
STORE SCENE
Geir Gulliksen & Kirsten Thorup

Norske Geir Gulliksen og danske Kirsten Thorup er begge optagede af de små bevægelser, der forårsager de store skred i livet. De to forfattere mødes for første gang på scenen til en samtale om frigørelse og overskridelser. 

17:30 – 18:15
STORE SCENE
Jón Kalman Stefánsson

Jón Kalman Stefánsson. Han skriver prosa, som var det poesi og betragtes i dag som en af Islands allerstørste forfattere. Han gæster NORD med ’Stjernernes knitren’ –  en barndomsskildring, en sorgroman og en fortælling om fantasiens kraft. 

18.15-20.00 BAR.LOUNGE.JAZZ 
DÆKKET 
Cathrine Legardh Nordic Trio

Få dig et glas til tonerne af jazzsangerinden Cathrine Legardh, når hun spiller med sin nordiske trio.  
Cathrine Legardh Nordic Trio
Per Møllehøj (guitar)
Jesper Thorn (bas) 

Cathrine Legardh. Født i Danmark af dansk/norsk/svenske forældre. Professionel sanger siden 2006. Hun har studeret i Storbritannien og New York, og optræder i både Danmark og udlandet – bl.a. i de nordiske lande, Storbritannien, USA og Kina.

Cathrine Legardh Nordic Trio spiller i loungebaren kl. 18.30 – 19.15.

20.00
STORE SCENE
Koncert med Bisse

(NB. koncerten kræver særskilt billet)

Bisse – har ordet i sin magt. Bisse er ikke bare optaget af litteratur, i hans musikalske univers har teksten også en dyb klangbund. Den danske sanger og sangskriver afslutter festivalen med en koncert.

Tags