Kulturværftet

09.06.20
NORD er skabt af og finder sted på Kulturværftet.

Kulturværftet er et moderne kulturhus som rummer koncertsale, showrooms, konference-lokaliteter, værftsmuseum og bibliotek. Kulturværftet ligger på Kulturhavn Kronborg i Helsingør og er naboer til Museet for Søfart, tegnet af den internationalt anerkendte tegnestue BIG, og Kronborg Slot, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Biblioteket Kulturværftet er blevet kåret som et af de ’1001 biblioteker du skal se før du dør’ af IFLA – kun 3 danske biblioteker er med på listen – ligesom biblioteket i 2015 fik en topplacering som ’Exceptional’ i den europæiske undersøgelse Library Ranking Europe.

Årets Bogsamling

I februar 2017 modtog Biblioteket Kulturværftet Danske skønlitterære Forfatteres nystiftede pris Årets Bogsamling for, som juryen skrev: ”en imponerende solid og stor fysisk bogsamling, hvor ikke bare aktualitet, men også alsidighed og kvalitet er selvfølgelige pejlemærker.” 

Med prisen fra Danske Skønlitterære Forfattere følger 50.000 kr. til flere bøger. Biblioteket har valgt at bruge pengene på nordisk litteratur. Nye indkøb udstilles på Fiktion, 2. sal og i Børn, 1. sal på Kulturværftet.

Besøg Kulturværftets hjemmeside