Foto af mor og søn på Biblioteket Kulturværftet
Fra Kulturværftet. Foto: Kjeldo

Velkommen tilbage – biblioteket er åbent igen

23.04.21
Nu er alle tre biblioteker i Helsingør Kommune åbne med de sædvanlige åbningstider. For at komme indenfor skal du medbringe et coronapas på print eller på din mobil.

Coronapas?

Coronapasset er et bevis på overstået sygdom, vaccination eller negativ test. For at undgå kødannelse, er det en god idé, at du har dit coronapas klar ved indgangen.

Hvis du ikke kan vise dit coronapas på en mobiltelefon og heller ikke har mulighed for selv at printe det ud, kan egen læge hjælpe dig med at printe dit testsvar.

Hvis dit coronapas ikke er dukket op med posten, kan du kontakte sundhed.dks hotline på 44227774. Testsvar på kviktest skal du bede om på teststedet.

Udover coronapas, skal du også fremvise gyldigt ID for at komme ind på biblioteket. Børn under 15 år skal ikke vise coronapas.
Læs mere detaljeret om coronapas på Coronasmitte.dk

Du kan godt låne uden et coronapas

Hvis du ikke har et gyldigt coronapas, må du ikke træde ind på biblioteket. Men du kan godt låne bøger alligevel. Som i lukkeperioden kan du fortsat aflevere og bestille bøger, film, musik og spil her på helsbib.dk og hente det bestilte, når du har fået besked. Du står i kø udenfor bibliotekets bagindgang, mens personalet henter og udlåner det bestilte. Afhentningsservicen foregår i bibliotekets normale åbningstid - også i weekenden.

Biblioteket er meget velassorteret lige nu – kom og lån

Efter fire måneders nedlukning bugner børne- og voksenbibliotekerne af både bestsellere, som normalt ville være ude på borgernes natborde og spritnye bøger. Kopimaskinerne er åbne til print og kopi. Studerende er velkomne tilbage med deres studiegrupper, og aviserne ligger klar med dagens nyheder. Bibliotekerne ligner næsten sig selv. Med enkelte undtagelser.

Frit lejde til udgangen af maj

Mange har i lukkeperioden benyttet sig af bibliotekets afhentningsservice, hvor man også har kunne aflevere sine biblioteksbøger. Men en del bøger er fortsat hjemme hos brugerne. Vi vil gerne have dem tilbage af hensyn til andre lånere. Men bemærk: Hvis du afleverer dine lån inden 1. juni, skal du ikke betale gebyr for ’for sen’ aflevering.

Det kan du indtil videre IKKE på biblioteket


1.    Lege med legetøj

2.    Bruge flygelet på Biblioteket Kulturværftet

3.    Få hjælp af advokatvagten. Hold øje med Oplev og vores Facebookside, så du kan orientere dig om vores aktiviteter

4.    Lukke dig selv ind på biblioteket i den selvbetjente tid

Andre tvivlsspørgsmål

 • Finder NORD – Nordisk Litteraturfestival sted i år?
  Ja, i år foregår NORD på Kulturværftets store scene lørdag den 18. september. Læs mere under Oplev.
   
 • Afholder I arrangementer?
  Vi starter så småt med et besøg af Leonora Christina Skov den 9. maj på Kulturværftet. Reelt bliver arrangementsprogrammet først rigtigt udfoldet i efteråret.
   
 • Behøver jeg coronapas, hvis jeg bare vil bruge jeres toilet?
  Nej
   
 •  Hvilke forhold har I taget i forhold til smittefaren?
  Vi følger myndighedernes anbefalinger med afstand, rengøring og værnemidler. Der er håndsprit samt engangshandsker til rådighed.
   
 • Åbner Bølgens afhentningsservice også?
  Ja, så du behøver ikke længere tage på Kulturværftet for at hente dine reserveringer. Se mere på Bølgen

 

Har du ikke fået svar på dit spørgsmål? Se alle myndighedernes opdaterede anbefalinger på Coronasmitte.dk. Eller skriv til os på adressen biblioteket@helsingor.dk eller via Messenger.

Tags