Velkommen til vores nye hjemmeside!

19.06.20
Få inspiration til sommerens læsning her på hjemmesiden.

Du kigger lige nu på bibliotekets nye hjemmeside. Den har fået et nyt layout, så det er nemmere at finde rundt, og den er spækket med ideer til læsning for børn, unge og voksne.  Find romaner, der fortæller om afroamerikaneres forhold i USA i Black Lives Matter, gode historiske slægtsromaner i Vi der elsker Downton Abbey eller bibliotekarernes Ti gode krimier.

Se også børnebibliotekarernes anbefalinger af gode børnebøger til alle aldersklasser i de såkaldte 'Kanongode … ’ Det er også her, du finder alt om NORD, bibliotekets nordiske litteraturfestival. Nu med et mere overskueligt layout.

Sådan søger du

Hvis der ikke allerede er et bredt hvidt søgefelt, kan du klikke på luppen i højre side. Og ellers ligner søgesystemet det fra den hidtidige hjemmeside eller det, du måske kender fra bibliotek.dk. Til højre for søgefeltet finder du et lille felt, hvor der står ’Søg i …’ Her kan du vælge, om du kun vil søge efter for eksempel skønlitteratur, e-bøger eller tidsskrifter.

Som på den tidligere hjemmeside kan du stadig indskrænke din søgning ved blandt andet at vælge, om bogen skal være på dansk, hvilket emne den dækker, udgivelsesår og om det er for børn eller voksne. Bemærk, at hvis du leder efter en artikel eller anbefaling her på hjemmesiden skal du klikke til venstre ud for ’Søg på hjemmesiden’. ’Søg i biblioteksbasen’ er standard.

Sådan finder du information om dine lån

Du logger dig ind i det orange felt øverst til højre. Indtast dit cpr (eller lånernummer) samt din kode, som du plejer. Klik på ’Mine sider’ i feltet ved siden af ’Log ind’/’Log ud’. Her kan du som du plejer se dine lån, dine reserveringer, om der er reserveringer klar til dig, og om du er mangler at aflevere noget.

Huskelister – en smart funktion

Når du er logget ind kan du også få overblik over, hvilke søgninger du har gemt i en såkaldt huskeliste. Fremover bliver dine huskeliste gemt både her på hjemmesiden og i ’Biblioteket’, som er bibliotekets app. Du kan for eksempel gemme den interessante oversigt over havebøger, som du søgte efter for to måneder siden. Når du har en søgning du gerne vil gemme, så før musen hen til højre hjørne af søgefeltet og så kommer der en stjerne frem. Klik den af og så får du mulighed for at navngive din søgning. Du finder den igen under 'Mine sider' og så 'Mine gemte søgninger' i venstremenuen.

Du kan også føje de bøger, som du har læst til 'Min liste'. Noget, der er aktuelt for de mange serielæsere, som ikke altid lige kan huske, hvor langt de er kommet i serien om de syv søstre af Lucinda Riley eller i krimierne af Michael Krefeld.

Overholder ny lov om tilgængelighed

Hjemmesiden overholder den nyeste lov om tilgængelighed, så svagtseende og andre handicappede har endnu bedre mulighed for at bruge den.