nORD - nordisk litteraturfestival - 2016

nORD 2017 foregår 15. - 16. september

nORD - nordisk litteraturfestival

Af: Biblioteket 20. Apr 2017 0 kommentarer
Tags: 
Siden 2016 har Biblioteket Kulturværftet været vært for en stor festival med forfattere fra hele Norden.

I 2016 deltog bl.a. forfatterne Carsten Jensen (DK), Helga Flatland (N), Kattja Kettu (FI), Jens Smærup Sørensen (DK), Maria Navaro Staranger (N) og Ebba Witt-Brättström (SE). Derudover var der poetry slam, børnebiblioteket indviede en installation med kunstneren HuskMitNavn og musikeren Katinka optrådte med en litterær koncert, hvor hun fortolkede Michael Strunge. Som et særligt event hyldede de tre danske forfattere Jens Christian Grøndahl, Pia Juul og Peder Frederik Jensen den norske verdensforfatter Kjell Askildsen.
Se hele programmet.

Nordiske naboer

'Vi i vores del af Danmark har et helt særligt nordisk slægtsskab', siger litteraturkonsulent Gro Frank Rasmussen fra biblioteket.
- 'Med vores beliggenhed på kanten af Øresund, kun få km fra vores nordiske naboland Sverige, oplever vi en daglig dialog med vores nordiske naboer, og det er derfor helt naturligt for os at sætte fokus netop på den nordiske litteratur', siger Gro Frank Rasmussen.

Nordisk slægtskab

 Gro Frank Rasmussen peger også på, at der findes et særligt nordisk slægtskab.
- 'Noget af det, der især karakteriserer de nordiske lande, er, at vi er højt udviklede velfærdsstater, der vægter værdier som social lighed, tryghed og ligestilling højt. Og så har vi som noget helt enestående en nabosprogsforståelse – man regner med at mere end tre fjerdedele af den nordiske befolkning kan tale deres modersmål og faktisk regne med at blive forstået. Men Norden rummer selvfølgelig ikke kun ligheder, og på nORD forsøger vi ikke at skrue litteraturen ned i et nordisk korset, og indsnævre eller udligne de modsætninger, den nordiske litteratur rummer, men netop at give plads til mangfoldigheden og nuancerig¬dommen,’ 
- ’nORD er med til at understøtte litteraturens sociale omverdensvendthed. Og så er den med til at understrege, at den nordiske litteratur i den grad er i live. At den kan være fræk, modig, eksperimenterende, dyb og fortælleivrig,’ udtaler Gro Frank Rasmussen.

køb billet til nORD 2017

Få opdatering om nORD på sms

Få en sms med oplysninger om programmet. Det er gratis at modtage sms'en.

Skriv dit mobilnummer*
 
 
   

2016

2015

Tilføj kommentar

Materialer: