Engageret og visionær afdelingsleder til Helsingør Kommunes Biblioteker

03.04.24
Leder for afdeling Samskabelse, Bæredygtighed og Kommunikation søges til Helsingør Kommunes Biblioteker.

Har du lyst til at være en del af bibliotekets samlede ledelse. Vil du arbejde med den strategiske udvikling af vores organisation?

Vil du være med til at implementere bibliotekets nye strategi ”Sammen med borgerne” med fokus på bl.a. værtsskab, bæredygtighed, læselyst og demokratisk medborgerskab?

Vil du stå i spidsen for at udvikle nye bibliotekstilbud til borgerne i hele Helsingør Kommune og facilitere disse processer?

Hvis du kan svare ja til ovenstående, vil vi meget gerne modtage en ansøgning fra dig!

Om stillingen

Som afdelingsleder for afdeling Samskabelse, Bæredygtighed og Kommunikation får du ansvaret for cirka 8 dygtige kollegaer med forskellige baggrunde og kompetencer.

Afdelingen er ny, og du skal være med til at sikre, at forskellige eksterne finansierede projekter, herunder ”Liv i Landsbyen” og diverse borgerrettede aktiviteter integreres i hele HKB’s organisation, både ledelsesmæssigt og funktionsmæssigt. 

Bæredygtighed og FN’s verdensmål præger i høj grad bibliotekets nye strategi og vi er sammen med CHORA 2030 i gang med en verdensmålscertificering af HKB. Desuden har vi planlagt en masse borgerrettede aktiviteter i forbindelse med fejringen af Uge 17 – en festuge for verdensmål – som bliver en tilbagevendende aktivitet. Alt dette bliver en del af din opgaveportefølje.

Vi vægter kommunikation højt, både internt og eksternt, og du får ansvaret for den røde tråd i vores kommunikation, så billeder, tekst, web, skærme mm. giver et sammenhængende indtryk af afsender. Kommunikationsstrategien fastlægges løbende med dine kollegaer i tæt dialog med bibliotekschefen og resten af ledergruppen.

Du skal, sammen med dine lederkollegaer, være med til at implementere bibliotekernes nye strategi, hvor vi ønsker at skabe bibliotekstilbud for hele kommunen. Kort sagt, vi ønsker at skabe et biblioteksvæsen, som kan noget nyt i forhold til de borgere, som ikke kender os i dag.

Som leder søger vi en kollega, som er god til at støtte op omkring sine medarbejdere, give dem plads til at udvikle sig og er god til at agere sparringspartner i forhold til at facilitere innovative og kreative processer hos dine kollegaer.

Som ledergruppe arbejder vi tæt sammen om at skabe de bedste rammer for at sikre, at vi driver organisationen i samme retning. Vi vægter en høj grad af medarbejderinddragelse og indflydelse på løsning af egne opgaver med f.eks. fokus på selvledelse.

Dine kvalifikationer

 • Du har erfaring fra biblioteks/kultursektoren, foreningslivet eller anden form for arbejde med en høj grad af borgerinddragelse 
 • Du skal have erfaring med samskabelse og/eller inddragelse af borgerne i udvikling af nye (kultur)tilbud
 • Du har ikke nødvendigvis ledelseserfaring, men du skal have en stor lyst til ledelse  
 • Du har økonomisk indsigt og gerne erfaring med projektledelse/projektarbejde
 • Du interesserer dig for biblioteksudvikling set i relation til den brede samfundsudvikling
 • Du er god til at netværke og skabe relationer på tværs af forskellige institutioner og organisationer
 • Du er god til at spotte nye muligheder og er ikke nervøs for at tage chancer i forhold til at lede en ny afdeling
 • Du er god til at kommunikere ind i organisationen og involvere alle dine kollegaer, også dem som du ikke har et ledelsesansvar overfor

Om dig

 • Du er inspirerende og rummelig overfor nye ideer
 • Du er god til at uddelegere og har tillid til dine kollegaer
 • Du er grundig i dit arbejde og struktureret i din tilgang til dine arbejdsopgaver
 • Du er en analytisk person, som hurtigt ser essensen i komplekse problemstillinger
 • Du er en synlig leder, som kan give sparring på daglig basis
 • Din uddannelse er ikke det vigtigste – det vigtige er, at du kan bringe den i spil i forhold til den rolle, du skal spille hos os

Lidt om os

Vi er over 60 medarbejdere, som hver dag gør os umage for at gøre en forskel for dem, som besøger vores tre biblioteker, bruger vores digitale tilbud eller sætter pris på, at vi kommer ud til dem.

Biblioteksledelsen udgøres pt af bibliotekschefen og afdelingslederne for henholdsvis afdeling Formidling og afdeling Materialeflow og Turisme.

Vi er desuden Visitor Service for turister i Helsingør, hvor bibliotekets frontpersonale året rundt giver turister og besøgende vejledning til gode oplevelser i Helsingør og omegn.

Helsingør Kommunes Biblioteker er det mest besøgte af landets biblioteker målt på indbyggertal, og Biblioteket Kulturværftet er, sammen med to andre biblioteker i Danmark, rangeret som ét af Europas bedste folkebiblioteker.

Læs mere om bibliotekerne i Helsingør under Organisation - klik her.

Praktisk Information

Tiltrædelse 1. juni 2024 eller hurtigst derefter.

Ansøgningsfrist er torsdag den 18. april 2024.

Du søger stillingen via Helsingør Kommunes e-rekrutteringssystem på helsingor.dk - klik her, linket åbner i et nyt vindue. Søg via knappen ”Søg stillingen”.

Ansættelsessamtaler finder sted 22. april 2024 og den 24. april 2024.

Løn forhandles efter gældende overenskomst.

Hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om ”Liv i Landsbyen”, er du velkommen til at kontakte bibliotekschef Andrew Cranfield på tlf.: 21 54 11 93 eller på e-mail: acran@helsbib.dk.

I Helsingør Kommune vægter vi, at medarbejdere og ledere udvikler deres faglighed. Derfor har vi fokus på at skabe sammenhæng mellem den ambitiøse udvikling af hele organisationen Helsingør Kommune og videreuddannelse af både medarbejdere og ledere – fagligt og personligt.

9 ud af 10 indbyggere bor mindre end 2 km fra vandet. Her mødes Hamlet og Kronborg med verdenskendt arkitektur og en hyggelig middelalderby på ét og samme sted. Tjek #OplevHelsingor og se selv.