""

Brug biblioteket hjemmefra

04.05.23
Se vores digitale tilbud om e-bøger, lydbøger, film, aviser, magasiner og meget andet.

Lyt til en bog eller læs en på din tablet

Vigdis Hjorts nye bog Er mor død og Stine Bolthers krimi Hævn er eksempler på bøger, som borgere i Helsingør kvit og frit kan hente ned som lydbog eller e-bog. Det sker på eReolen.dk eller eReolens app, og med mere end 50.000 titler er der noget for enhver smag. En pendant for børn er eReolen Go, hvor der er bøger for børn i alle aldre. Du kan hente 10 netlydbøger og 10 e-bøger ned hver måned fra eReolen. Se i øvrigt Sådan låner du digitalt.

Hvis du har opbrugt din kvote på eReolen

Har du i løbet af måneden hentet ti e-bøger og ti lydbøger ned fra eReolen, har du opbrugt din månedlige kvote. Men du kan stadig sagtens downloade flere.
Der findes de såkaldte 'blå titler', som du frit og til enhver tid kan hente ned. De er på eReolen markeret med et blåt ikon. Se oversigten over blå titler.

Magasiner fra hele verden

Hvis man gerne læser magasiner, har bibliotekerne et enestående online-tilbud. Her på bibliotekets hjemmeside kan du finde eReolen Global (tidligere RB Digital). Det er en samling især engelsksprogede magasiner og tidsskrifter fra hele verden. Men der er også en håndfuld danske magasiner, bl.a. Spis Bedre, Haven og Antik & Auktion. Man kan hente læsestof om stort set alle emner: videnskab, mad, sport, hobby, nyheder, mode, psykologi, børn og meget, meget mere.  For eksempel er Newsweek og Elle populære.

Læs en international avis

Vil du hellere læse aviser kan man gå ind på Press Reader her på hjemmesiden. Her ligger over 7000 udenlandske aviser og tidsskrifter på 60 sprog! Se i øvrigt Sådan låner du digitalt.

Læs aviser fra, da farfar var ung

Du kan også besøge Mediestream. Her kan du læse i 67 danske aviser, som ophørte i perioden fra 1921 til 2002. Det vil sige, at du for eksempel kan læse i Land og Folk, Fyns Venstreblad og Aktuelt.

Sådan låner du digitalt

eReolen
•    Download app’en eReolen
•    Brug din tablet eller smartphone
•    Log ind med dit personnummer og de fire cifre, du normalt bruger, når du låner bøger
•    Vælg Helsingør Kommune

Se lånetiderne for eReolen her.

eReolen Go
Download appen eReolen Go. Mange skolebørn kan logge sig ind med UNI-Login.

Opret dig som låner
Opret dig som låner på biblioteket med MitID.

Ring til en bibliotekar

Har du brug for hjælp til bibliotekets digitale services, kan du ringe til en bibliotekar. Telefonnummeret er 49 28 36 20.