Foto af statuer ved Kulturværftet med mundbind
Også statuerne ved Kulturværftet passer på

Biblioteket og coronaen

03.11.20
Alle er velkomne på kommunens biblioteker. Alle over 12 år skal dog bruge mundbind eller visir, når de besøger biblioteket.

På grund af de forhøjede smittetal i efteråret har regeringen besluttet en række tiltag for at mindske smitten.

Velkommen – nu med mundbind

Du er velkommen på biblioteket, men husk at voksne og børn over 12 år skal bære mundbind eller visir, når de bevæger sig rundt på biblioteket. Hvis du sidder ned, må du gerne midlertidigt tage mundbindet eller visiret af. Se Sundhedsstyrelsens video om korrekt brug af mundbind. Du kan gå frit rundt mellem hylderne som sædvanligt, slå dig ned eller bruge studierummene i Espergærde og på Kulturværftet. Bemærk skiltene med max antal personer i biblioteket eller på Kulturværftets etager.

Kun få arrangementer aflyst

Alle arrangementer med sang, for eksempel Morgensang, er aflyst. Udmeldingerne fra myndighederne kan imidlertid ændre sig. Find dit arrangement under Oplev og tjek om det fortsat gennemføres.

Det kan du IKKE på biblioteket

  • Låne bibliotekets legetøj
     
  •  Bruge flygelet på Biblioteket Kulturværftet
     
  • Låne hovedtelefoner, kuglepenne, sakse og andre kontorting
     
  • Slå dig ned i en større gruppe end 10 – medmindre, du er en del af en skoleklasse, institutionsgruppe eller deltager i et af bibliotekets arrangementer, hvor der er sat stole op med afstand.

Kan jeg selv lukke mig ind uden for betjent tid i Hornbæk, Espergærde og Kulturværftet?

Ja, det kan du. Bemærk dog, at selvbetjeningen fortsat er lukket om søndagen i Espergærde og Hornbæk. Se åbningstiderne under Om biblioteket.

Hvilke forholdsregler har I taget i forhold til smittefaren?

For at minimere smittefaren er sikkerheden i højsædet på bibliotekerne og har førsteprioritet. Vi følger de officielle regler med afstand, spritter og vasker af på centrale steder mange gange dagligt på biblioteket, og der er håndsprit samt engangshandsker til rådighed. Der hænger plakater i alle bibliotekerne om, hvor mange, der må opholde sig i rummet.
 

Vejledninger fra det offentlige

Retningslinie fra Kulturministeriet om biblioteker
Sundhedsstyrelsen om corona

Har du ikke fået svar på dit spørgsmål? Skriv til os på adressen biblioteket@helsingor.dk eller via Messenger.