Ændringer i betaling af gebyrer og erstatninger for biblioteksbrugere

25.10.21
Fra 1. november 2021 kan du ikke længere betale nye gebyrer og erstatninger på biblioteket eller via vores digitale services. Fremover bliver gebyrer og erstatninger varetaget af Opkrævningen i kommunen

Fra 1. november 2021 kan du ikke betale nye gebyrer og erstatninger på biblioteket.

Fremover bliver gebyrer og erstatninger varetaget af Opkrævningen i kommunen, som sender en faktura til din digitale postkasse. Du skal betale fakturaen via indbetalingskortet, som du får tilsendt.
Vi sender med almindelig post til de borgere, som er fritaget for digital post.

I en overgangsperiode er det kun gebyrer og erstatninger, der er oprettet fra den 1. november 2021, der bliver håndteret i Opkrævningen i kommunen.
Gebyrer og erstatninger, som er oprettet før 1. november 2021, skal indtil videre betales på biblioteket.

Under din lånerstatus kan du se dine mellemværender opdelt på nye og gamle gebyrer og erstatninger, samt hvor det skal betales.

Har du spørgsmål til dine mellemværender?

Hvis du har spørgsmål til fakturaen, skal du ringe til biblioteket den betjente åbningstid på tlf. 4928 3620.
Ønsker du henstand eller at få lavet en afdragsordning, skal du ringe til Opkrævningen på tlf. 4928 1616 man-tir kl. 9-12 og tor-fre kl. 9-12.

Betalingsfrister og rykkergebyr

Der er ingen ændringer i bibliotekets gebyrsatser. Hvis du får et gebyr for at aflevere for sent eller skal erstatte et materiale, vil du automatisk få tilsendt en faktura til din digitale postkasse med en betalingsfrist på 30 dage. Hvis opkrævningens betalingsfrist ikke overholdes, tilskrives et rykkergebyr på 100 kr.

Har du modtaget en rykkerskrivelse fra Opkrævningen, skal du også betale rykkeromkostninger.

Hvis du ikke betaler beløbet eller træffer aftale om betaling med Opkrævningen, bliver restancen sendt til inddrivelse hos Gældsstyrelsen. Gældsstyrelsen inddriver herefter beløbet ved tvang, fx ved udlæg og/eller indeholdelse i løn, dagpenge, efterløn, pension m.v.

Hvorfor står der på min lånerprofil, at jeg mangler at betale?

Efter at have gennemført en betaling på Netbank, kan der gå op til 72 timer før oplysningerne er opdateret her på helsbib.dk og i Biblioteket-appen.

Hvorfor overgår opkrævningen til kommunen?

Der er kommet nye krav til, hvordan systemer skal kunne håndtere borgeres gæld og betalinger. Disse krav understøttes ikke af kommunernes bibliotekssystem. Funktionerne findes allerede i kommunernes økonomisystemer, og det er derfor blevet besluttet at lade økonomisystemerne håndtere betaling og afstemning fremover.

Læs mere om betaling af mellemværende