Maria Hesselager
Foto: Lærke Posselt

Maria Hesselager

24.06.21
En ny stemme i dansk samtidslitteratur har meldt sin ankomst. Mød debutanten Maria Hesselager på dette års NORD til en samtale med Anne Lise Marstrand-Jørgensen om at indtage det historiske territorium.

I sin anmelderroste roman ’Jeg hedder Folkví’ tegner Hesselager et sansemættet, psykologisk portræt af vikingekvinden Folkví, hvis stærke og altomfattende kærlighed til broren Áslak bliver truet af en anden kvinde. Jalousien er uundgåelig. Folkví kæmper imod, hvorfor skal alting ændre sig? Det er en overgangsperiode både for bogens karakterer og i tiden. Vikingetiden er på hæld, og kristendommen er begyndt at få fodfæste. Mens nornerne sidder ved foden af et asketræ, hvis rødder lægger sig som en gigantisk syning i jordoverfladen, og betragter menneskenes besynderlige liv, siver brydningerne ind over land.

’Jeg hedder Folkí’ er en stemningstæt fortælling om skæbne og tilfældigheder, om kærlighed og fastholdelse. Præget af en puls, der strømmer gennem en vikingekvindes krop og ud i sproget og romanen.

 ”Hun sidder derhjemme med sin kamplyst. Rastløsheden sitrer i kroppen, hun går til og fra væven, fremsiger remser, men uroen vil ikke slippe. Hun tænker, hvor er Áslak?”
-    fra ’Jeg hedder Folkví’

MARIA HESSELAGER (DK) (f. 1984) er uddannet fra Forfatterskolen. Hun debuterer med romanen ’Jeg hedder Folkví’ (2021), som anmelderne bl.a. har fremhævet for sin litterære fortættethed og sin sans for de store følelsers små bevægelser. Romanen er udkommet på forlaget Gutkind.

Tags
Materialer