Linn Ullmann - Om kunst, lyst og litteratur

31.08.20
Oplev Linn Ullmanns foredrag om litteratur, om at læse og skrive, om kunst og lyst.

Linn Ullmann er en af Norges mest markante litterære stemmer, og har fra debutromanen ‘Før du sover’ (1998) til sin seneste roman ‘De urolige’ indtaget en central position i den skandinaviske samtidslitteratur. På NORD holder hun foredrag med et personligt afsæt om litteratur, om at læse og skrive, om kunst og lyst – set i lyset af pandemien. 
Foredraget er dette års Kiellandforedrag, indstiftet af Kiellandsenteret i Stavanger, for at skabe et rum for at reflektere over litteraturens betydning og værdi for den enkelte og for samfundet.

Alexander Kielland (N) (1849-1906) regnes som en af ”De fire store” i norsk litteraturhistorie (sammen med Henrik Ibsen, Jonas Lie og Bjørnstjerne Bjørnson). Han tilhørte det moderne gennembrud, og var en forfatter med en samfundskritisk pen, der var optaget af frigørelse, magtstrukturer og moralsk hykleri – en forfatter, der satte problemer under debat. Han boede i en årrække i Danmark og tilhørte kredsen omkring Edvard og Georg Brandes. 

Linn Ullmann (N). F. 1966. Har vundet en række priser og anerkendelser for sit forfatterskab. Udover at være forfatter er hun en toneangivende kritiker og kommentator med en international rækkevidde, en kritisk stemme i den offentlige debat, der viser, hvordan litteraturen også i dag formår at engagere, udfordre og stille spørgsmål ved magt og autoritet.

Foredraget transmitteres direkte fra Litteraturhuset i Oslo til NORDs publikum. Det streames samtidigt til Kapittel-festivalen i Stavanger.