AKT1 - Mount Everest & Resten skal vi glemme

17.08.20
Lørdag aften på NORD kan vi invitere til premiere på to hørespil, skabt særligt til festivalen med tekster af to nye, spændende talenter i den nordiske litteratur, iscenesat af Danmarks lydteater nummer et.

STORE SCENE LØRDAG D. 19. SEPTEMBER KL 18.45-19.45 

Mount Everest

Tekst: Josefine Adolfsson (S) 
Instruktør: Niels Erling
Lydscenograf: Markus Artved
Medvirkende: Helle Fagralid, Pernille Højmark, Albert Schackinger
Producent: AKT1

I ’Mount Everest’ møder vi Helle, Adine og Lee. Helle er mor til Adine, Adine er mor til Lee. Vi møder dem sammen og hver for sig i korte scener og situationer. Sammen udgør de tre et net, hvori de både forstyrrer og skaber muligheder for hinanden i et drama, som handler om dyb sorg, lysten til at leve og om at finde personlige strategier for at overleve. Ingen af dem har haft det nemt, og alle drømmer de om en lidt anden tilværelse end den, de er blevet givet.

Josefine Adolfsson (S) (f. 1973) arbejder med tekst, lyd, film og scenekunst i grænselandet mellem fiktion og virkelighed. Hun står bag manuskriptet til den prisbelønnede film ’Abepigerne’ (2011). Senest har hun udgivet den anmelderroste roman ’Rippad’, der udspiller sig i Malmø og København (2020, ikke udkommet på dansk), som pressen bl.a. kaldte ”Smuk, hjertegribende og dybt politisk – en sædeskildring for vores tid.”


Resten skal vi glemme

Tekst: Janne-Camilla Lyster (N)
Instruktør: Sargun Oshana
Lydscenografi: Kevin Eagle
Medvirkende: Arian Kashef, Yasmin Mahmoud
Producent: AKT1

I ’Resten skal vi glemme’ møder vi et “vi”, vi møder et “os”. I hvad der føles som både et første møde og et livslangt bekendtskab deler to tilstedeværende fælles minder, der glider ind og ud af hinanden, for til sidst at blive flettet sammen i et sanseligt univers. “Hvem var vi?” og “Hvad var det med dem?”, spørger de. Men hvem de er, og hvad der helt præcist var med dem kan synes usikkert, måske er de os alle, og måske er de blot en erindring om noget og nogen, der ikke længere er. 

Janne-Camilla Lyster (N) (f. 1981) er forfatter til seks digtsamlinger og en roman, og er desuden danser og koregraf. Uddannet fra Ballethøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo, regnes hun i dag for en af Norges mest markante dansekunstnere. I 2019 blev hun ph.d. på en afhandlingen ’Koreografisk poesi: Utvikling av litterære partiturer for dans’. 

Hør lydspillene her

 

 

Materialer