""

Ny roman fra Gertrud Tinning

08.06.20
Den lokale forfatter Gertrud Tinning er nu klar med sin anden roman.

Den hedder ’En uretfærdig tid’, og ligesom hendes første roman 'Som små soldater', der udkom i 2013, foregår bogen et par generationer tilbage i tiden. Det er en rørende og realistisk roman om en tid, da de færreste havde de rettigheder, vi kender i dag.  

Nelly og Marie arbejder under barske vilkår ved de store maskinvæve på Rubens Klædefabrik. En dag sker der en frygtelig ulykke. Nelly forsøger at skaffe hjælp til Marie, men møder kun modstand og derfor tager hun sagen i egen hånd. Hun går alene med en frygtelig mistanke, som hun ikke en gang deler med sin nære nabo, den unge bondesøn Johannes, som hun har et godt øje til.

Hjemme på den lille gård i Jylland er Johannes’ søster Anna under pres. Familien vil, at hun gifter sig med en rig gårdejer, men Anna har sine egne planer. Da hun hører, at Johannes har brug for hende, rejser hun resolut af sted.  

I København forfærdes hun over, hvor bestialsk og uretfærdigt det går for sig i den store by, men hun tager kampen op og får sat en milepæl i danmarkshistorien. 

Bogen udkom på Politikens Forlag i efteråret 2019 og kan lånes på biblioteket.

 

Læs mere om Gertrud Tinning på Lokal forfatterweb.

Materialer