""

Anja Hitz skriver om stærke følelser

09.06.20
"Hvad ville du gøre i dag, hvis du vidste, at det var din sidste?"

Dette spørgsmål bliver mere aktuelt end efterskoleeleverne Kaya, Tolle og Markus nogensinde havde forestillet sig. For pludselig er katastrofen over dem, og livet bliver aldrig det samme som før.

Den lokale forfatter Anja Hitz har skrevet en gribende ungdomsbog for de 14-16-årige inspireret af den voldsomme kæntringsulykke i Præstø Fjord i februar 2011. Tretten efterskoleelever og to lærere kæntrede med en dragebåd næsten 2 km fra kysten. Mange af dem kæmpede i det kolde vand i henved en time, før de blev reddet i land – og genoplivet. En af lærerne bukkede under og druknede.

I bogen, der hedder ’Den dag vi døde', møder vi tre stærke personligheder Kaya, Tolle og Markus. Efterskolelivet byder på grænser der skal afprøves, nye muligheder for at finde sig et solidt afsæt i livet og stormende forelskelser. Men det byder også på en voldsom katastrofe, som for altid vil sætte et spor i livet. Vi følger de tre efterskoleelevers meget forskellige oplevelser før, under og efter katastrofen.

Anja Hitz har selv prøvet at føle sig prisgivet havet, da hun som 10-årig kom ud af kurs i sin optimistjolle under kapsejladsen i Præstø Fjord. Da kæntringsulykken skete i 2011 blev følelserne omkring forfatterens barndomsoplevelse aktiveret igen. Nu otte år efter er det resulteret i en stærk roman om tre unge, som udvikler sig enormt gennem fortællingen formet af de store kræfter: Kærlighed, vrede, fortvivlelse og - sidst men ikke mindst - håb.

Læs mere om Anja Hitz på Lokal Forfatterweb.

Materialer