Stine Askov. Foto: Linda Hansen
Stine Askov. Foto: Linda Hansen

Stine Askov skriver herligt om beboere i Nøjsomhed

21.11.22
Forfatterens roman 'Nøjsomheden' har længere været en af de mest efterspurgte bøger på biblioteket, og det er der ikke noget at sige til.

Håb og kærlighed i Nøjsomheden

Romanen ’Nøjsomheden’ er noget så sjældent som en kærlighedsroman, der foregår i Helsingørs boligområde Nøjsomheden. Den handler om Mona, hendes psykisk syge mor og moster Tut, der alle tre bor i Nøjsomheden, indtil Tut kommer på hospice. Mona er en nysgerrig læser, der læser alt, hvad byttecentralen i vaskekælderen tilbyder. Bagefter får bogen en kort og fyndig anmeldelse med på en post-it seddel til den næste læser. Da hun får arbejde i en boghandel får hun også succes med sine post-it-anmeldelser.

 Om ’Lykke-Per’ skriver hun fx: ”Faktisk genial. Allerede i titlen er han ironisk. Anbefales til alle levende”. I boghandlen møder Mona den litteraturstuderende Nikolaj fra Nationernes Allé. Altså et clash mellem klasserne i Helsingør by, men kan forelskelse og kærlighed overvinde de kulturelle barrierer?

Aviserne skriver

’Nøjsomheden’ er blevet enormt fint anmeldt i aviserne, bl.a. skriver Information: ” Som heltefigurer er hverken Mona eller Tut lavet af pap, de er tværtimod sammensatte. Der er flest scener, hvor man hepper på dem, men relationen imellem dem er også kompliceret og smertefuld.” og som Stine Askov siger i et interview/anmeldelse med Politiken: ”Jeg har prøvet at skrive historien sådan, at de rige ikke bare er nogle dumme svin, og underklassen ikke bare er sammenhold og festligheder med flaskeøl”.

Romaner fra Helsingør

Hvis du er interesseret i andre romaner som foregår i Helsingør og er skrevet af lokale forfattere, kunne du også kaste dig over Lotte Petris krimi ’Specialisten’, Martin Davidsens ’Døden på den gustengule hest’, Birgitte Jørkovs historiske drama ’Magt over ret’, nogle af Lars Kjædegaards krimier eller hvis du er mere til horror, kan det være Ditte Maja Noach hitter.


Du kan læse mere om vores lokale forfattere på Lokal forfatterweb 
 

Materialer