
Olav Hergel skriver roman om sin svære barndom
En mor, der ikke taler til sine børn
Sakset fra bagsiden af 'Jeg husker dagen som lys': ”Olav er syv år gammel, første gang hans mor, Benedicte, bliver indlagt på psykiatrisk afdeling. Hun har været en del af kredsen omkring Karen Blixen, og det er her hun har mødt sit livs store, uforløste kærlighed, digteren Thorkild Bjørnvig. En kærlighed, der ikke kun lader hende gå til grunde, men også får afgørende og ulykkelig indflydelse på Olavs og lillesøsteren Anes liv. I lange perioder taler hun slet ikke til dem. I stedet lægger hun breve på deres hovedpuder. Hun lærer Olav at bede fadervor, og han beder og beder i det uendelige, om og om igen, men det lysner ikke rigtig over hans tilværelse. Først da moren slipper sit tag i sønnen, blomstrer han op, finder selv kærligheden og stifter familie. Men Benedictes bølger lyder også i Olavs sind. Tvangstankerne. Gentagelserne. Han er i 40’erne, da han hører om OCD og for første gang ser brikkerne falde på plads.”
Varm og poetisk
Forlaget skriver om ’Jeg husker dagen som lys’, at det er en varm og poetisk fremkaldelse af et liv i modgang. En gribende beretning om en mor og en søn, der kæmper med den samme lidelse, forskudt i tid. Biblioteket har hasteindkøbt 'Jeg husker dagen som lys', så du kan godt reservere bogen.
Populær forfatter
Olav Hergel har tidligere skrevet flere bøger, blandt andet de populære 'Flygtningen' og 'Men vi blev onde'. Se alle bibliotekets bøger af Olav Hergel.