Mord i Helsingør, katastrofer i Ålsgårde og en tur bag Kronborgs mure

Lokal forfatterdag på Espergærde Bibliotek den 20. november

Efter 2 år er Lokal Bogdag tilbage med et spændende og alsidigt program. Lars Le Dous er scenevært, når han sammen med forfatterne tager publikum med på en rejse i og uden for Helsingør.

12 lokale forfattere vil på Lokal Bogdag indtage Espergærde Bibliotek med et program der spænder bredt- lige fra samtaler om katastrofer og hæsblæsende krimier til kreative skrivesteder og en tur bag Kronborgs facader.

I interviews og samtaler med andre forfattere vil forfatterne præsentere deres seneste bog. Du kan også besøge Oplæsningscaféen, hvor forfattere læser højt af deres digte og romaner. Oversættelsen af Euklids 'Elementer' præsenteres og en ung debutant skruer op for uhyggen med horrorhistorier. 

Vi er meget glade for, at vi igen kan holde Lokal Bogdag. Vi oplever, at mange borgere har en stor interesse i at møde lokale forfattere og få indblik i, hvad der bliver skrevet om i vores lokalmiljø. Vi tror, at Lokal Bogdag kan bidrage til at skabe en lokal identitet, fordi kendskab til lokale forfattere kan være med til at øge bevidstheden om, hvor man kommer fra, siger tovholder for Lokal Bogdag og bibliotekar på Helsingør Kommunes biblioteker, Hanne Pedersen.

Hun understreger, at det lokale islæt vil være gennemgående hele dagen:

Dagen vil komme til at emme af Helsingør. Udover at forfatterne bor eller er opvokset her, foregår flere af bøgerne også i Helsingør og omegn. Der er barndomserindringer, krimiplot og horrorhistorier, der udfolder sig i Helsingør, og på dagen kan publikum også få et sjældent kig ind bag Kronborgs facader, hvor en række dedikerede mennesker hver dag holder Kronborg i gang.

Lokal Bogdag starter i krimiens tegn med forfatterne Lars Kjædegaard og Stine Bolther. Begge forfattere er aktuelle med nye krimiserier med kvindelige detektiver i hovedrollen og vil i samtale med deres fælles redaktør, Anders W. Knudsen fra Politikens Forlag komme ind på persontegning, plot og krimiens rolle i den aktuelle samfundsdebat.

Forfatterne, Stine Askov og Anja Hitz, fortsætter med en samtale om, hvordan vi tackler katastrofer - både de tænkte og de virkelige. Anja Hitz står bag ungdomsbogen ’Den dag vi døde’ om bådulykken på Præstø Fjord, mens Stine Askov har skrevet romanen ’Katalog over katastrofer’ om at vokse op i Ålsgårde med en far, der ser katastrofer overalt.

Vi bevæger os lidt uden for Helsingør, når forfatterne Marianne Wirenfeldt Asmussen og Jeppe Bangsgaard taler om, hvordan skrivestedet får betydning for, hvad man skriver. Marianne Wirenfeldt er tidligere leder af Karen Blixen Museet i Rungstedlund og har udgivet bogen ’Skrivestedet- Karen Blixens spor i Kenya og Danmark’, mens Jeppe Bangsgaard er aktuel med bogen ’Værksteder – at skrive i lys og mørke’ om otte nordiske forfatteres skrivesteder.

Hvem er hverdagsmenneskene på Kronborg?

I dagens sidste samtale trækker Anja Klemp Vilgaard publikum tilbage til Helsingør med bogen ’Kronborg bag facaden’. I bogen smelter historie og nutid sammen, når personalet fortæller om deres dagligdag og oplevelser i Kronborgs bygninger- hvor historien lyder, at der er spøgelser på slottet. Bagefter vil Anja Klemp og bogens fotograf Anders Espersen Marlow vise rundt i udstillingen af samme navn, der består af en række smukke fotos fra bogen.

Lokal Bogdag foregår på Espergærde Bibliotek den 20. november mellem kl. 10 og 16. Mellem 12 og 13 kan du få lidt godt til ganen hos Café Kaffeblomst, der i dagens anledning sælger smørrebrød mv. i bibliotekets sal.

Hele dagen kan du købe de omtalte bøger af ’Bog og Idé og måske få dem signeret af forfatteren.

Hent en gratis billet på biblioteket eller her på helsbib.dk

Bibliotekar og tovholder på Lokal Bogdag, Hanne Pedersen glæder sig til at præsentere et spændende program for publikum, når 12 lokale forfattere fortæller om deres seneste udgivelser på Espergærde Bibliotek den 20. november.
Bibliotekar og tovholder på Lokal Bogdag, Hanne Pedersen glæder sig til at præsentere et spændende program for publikum, når 12 lokale forfattere fortæller om deres seneste udgivelser på Espergærde Bibliotek den 20. november.
15.11.21