""

Kvinder skriver gys

16.05.23
En sen, mørk eftermiddag, da den lokale fatter Estrid Dyekjær var alene tilbage i studiet efter at have indlæst en lydbog, fik hun pludselig inspiration til at skrive en gysernovelle for første gang.

Historien, der foregår i Helsingør, sendte hun til Steen Langstrup fra 2 Feet Entertainment, der er kendt for at skrive gys, og det blev startskuddet til en hel antologi, som udkommer den 19. maj.

'Kvinder skriver gys' er titlen på en samling gysernoveller skrevet af nulevende danske kvindelige forfattere. Hvem elsker ikke det søde gys? Den kildrende uhygge, det kolde pust ned ad nakken, det sanselige spil mellem det fornemmede og det følte?

Langstrup og Dyekjær bad ti kvindelige forfattere skrive deres bedste bud på et godt gys. En del af dem har tidligere skrevet gysere, mens det for andre er første gang.

Sprækker i virkeligheden
Novellerne spiller på køn, kønsroller, graviditet, børn, folketro, spøgelser, mystik og psyke. Gyset findes i det åndelige og sjælelige mere end i det fysiske og makabre. Det er antydningens kunst, de små sprækker i virkeligheden, det usagte.

'Kvinder skriver gys' indeholder noveller af Anne-Marie Vedsø Olesen, Stephanie Caruana, Mikala Rosenkilde, Gudrun Østergaard, Sara Skaarup, Helene Hindberg, Rikke Schubart, Anne Hjælmsø, Sheila Eggenberger og Gry Oustrup – og altså Estrid Dyekjær.

Læs mere om Estrid Dyekjær på Lokal Forfatterweb.

Materialer