Foto af Daniel Zimakoff med romanen 'Helligrøv'
"I menigheden var han ikke kristen nok, i skolen og i gården var og blev han en helligrøv."

Daniel Zimakoff skriver autobiografisk roman for voksne

19.04.23
Daniel Zimakoff er kendt for sine mange romaner og letlæsningsbøger for børn og unge om bl.a. fodbold, sjov og ballade. Nu har han med sin nye roman for voksne bevæget sig ind i den autobiografiske genre. ’Helligrøv’ hedder bogen, hvilket vidner om, at barndommen nok ikke har været så lykkelig og problemfri, som man kunne ønske sig.

Helligrøv!

Daniel Zimakoff er vokset op i Tingbjerg, i udkanten af København, som nummer otte ud af ti søskende i en fattig og meget kristen familie. I den lille lejlighed hørte bordbøn og endefuld med bøjle med til dagens orden. I bogen fortæller han om, hvordan det er at være anderledes, og hvordan det er at leve i to verdener samtidigt. I menigheden var han ikke kristen nok, i skolen og i gården var og blev han en helligrøv.

Mere end 100 bøger

Daniel Zimakoff (f. 1956) debuterede i 1989 med ’Små helte er også helte’ på Gyldendal. Han har skrevet mere end 100 bøger for børn, unge og voksne og modtaget mange priser. Flere af hans titler er oversat til svensk og tysk. Han har desuden skrevet til tv og undervist både børn og voksne i at skrive. 
 

Læs mere om Daniel Zimakoff på Lokal Forfatterweb

Materialer