""

Bogbinderen er klar til at løse mysterier i 1500-tallets Helsingør

06.10.21
Den lokale forfatter Martin Davidsen har gravet dybt i Helsingørs middelalderhistorie, og nu er første bind i hans nye, finurlige krimi-fortælling fra 1500-tallets Helsingør klar.

Med humor og et godt plot fortæller han om helt almindelige menneskers genvordigheder og oplevelser i en brydningstid.

Bogen hedder 'Døden på den gustengule hest', og den udkom på Forlaget Tanken & Mindetden i oktober 2021.

Den handler om den ærekære og nysgerrige, Laurits Bogbinder, og om småfolk og godtfolks liv og udfordringer i en tid, hvor tro og overtro florerer side om side, og hvor ære er afgørende for det enkelte menneskes skæbne. Martin Davidsen fletter historiske begivenheder og personligheder ind i en fiktiv fortælling og handling – denne gang med rødder i Helsingørs historie.

Det sker i 1535

Scenen i den nye roman er sat i året 1535. På Krogen sidder lejesoldater fra Lybæk tungt og vogter skibsfarten på Øresund, og samtidig rykker kampene om kronen og den sande tro ude i landet tættere og tættere på sundbyen. Midt i lejesoldaternes overgreb og usikkerheden om fremtiden forsøger byens borgere desperat at bevare en vis form for normalitet med fastelavnstidens spøjse fester og traditioner.
 
Det gælder også for Laurits Bogbinder, som lever et godt liv som højt respekteret bogbinder og ærlig, tilfreds mand i Helsingør. 
 
En dag kort før fasten forstyrres hans gode liv imidlertid. Laurits får ansvaret for enken Lilje og hendes to børn - og endnu værre: et vigtigt bogbinderarbejde for karmeliterklostret forsvinder ud af det blå fra hans værksted. Ivrig efter at opretholde sit gode ry og få sit uforstyrrede liv tilbage går han på jagt efter de forsvundne papirer og sandheden om enkens mands død. 
 
Snart må den ellers så besindige bogbinder dog til sin skræk indse, at hans besættelse efter at genvinde sin gode, gamle tilværelse nu pludselig truer ham på både livet og æren.

En mand og hans udvikling - i Helsingør

Martin Davidsen har som i sine tidligere romaner om kaptajn Tobias Rens fra 1600-tallet i sin nye serie valgt at skrive om en brydningstid i Danmarkshistorien. Først og fremmest har han dog valgt at skrive om en mand og hans udvikling i en turbulent tid.
 
'Døden på den gustengule hest' og de øvrige bind i serien, som allerede er stærkt på vej, er dog også en kærlighedserklæring til hjembyen Helsingør; byens liv, mennesker og ikke mindst dens spændende historie.
 

Læs mere om Martin Davidsen på Lokal Forfatterweb.