nORD 2017

Tomas Lagermand Lundme

Af: Biblioteket 28. Jun 2017 0 kommentarer
Tomas Lagermand Lundme (f. 1973), forfatter, dramatiker, billedkunstner og skribent. Uddannet på Forfatterskolen og Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Tomas Lagermand Lundme debuterede i 1998 med romanen "Forhud", som skildrer en ung trækkerdrengs liv og oplevelser med kunderne. Med efterfølgeren "Nation Lisbeth" (2001) slog Lundme for alvor sit navn fast som en forfatter der turde - og kunne - skrive om seksualitet, fornedrelse, smerte, kærlighed, vold og nydelse uden at ende med det fladt moralske. Lundme har siden udgivet en lang række bøger til både børn og voksne og arbejder desuden også kunstnerisk med maleri, tegning, grafik, film og keramik.

Tomas Lagermand Lundme bruger sin barndom og sit liv som råstof i alle sine værker. Det handler om at gå ud i livet og mærke det - gå ud og få de knubs, som livet giver. I hans romaner er hovedpersonerne ofte homoseksuelle, men det er ikke deres seksualitet, der er på spil i bøgerne, men det liv de har, sådan som de nu er. 

Tomas Lagermand Lundme gæster nORD i det lukkede skoleprogram med sin nyeste ungdomsroman "Når man forveksler kærlighed med en saks".

I romanen følger vi en unavngiven drengs historie og psykiske traumer, fra en svær barndom til han langt om længe finder ro og kan komme til at nyde sit liv. Handlingen forløber over fem år, fra han er 13 til 18. Og med korte glimt fra tidlig barndom. 

"Jeg ser på tekanden. Jeg gør det ikke. Jeg gør det ikke. Alligevel gør mine hænder det. De kan ikke lade være. Det er ikke kærlighedens skyld, det her. Det er min egen. Av, siger jeg, men jeg fortsætter alligevel lidt for længe. Smerten skal bo her. Den skal også bo her. Jeg har for længst lært at elske den".
- Citat fra "Når man forveksler kærlighed med en saks"
 

***** En sjældent stærk og stor læseoplevelse
Citat: Berlingske, Kari Sønsthagen

***** Det er en bog, som river og rusker i sin læser. Det er som at være til følelsesrodeo 
Citat: Politiken, Steffen Larsen

Tomas Lagermand Lundme fik i 2013 tildelt Statens Kunstfonds Litteraturudvalgs treårige arbejdsstipendium.

 

nORD 2017 er støttet af:

Statens Kunstfond

Tilføj kommentar

Materialer: