nORD 2018

Theis Ørntoft

Af: Biblioteket 25. May 2018 0 kommentarer
nORD besøges af den prisbelønnede digter og nu romanaktuelle Theis Ørntoft – en af dansk samtidslitteraturs mest interessante og originale litterære stemmer.

Det begynder med en vandretur på den jyske hærvej. Mens økodigteren Theis går gennem landskabet gør han status over en velfærdsverden, hvor ingen tilsyneladende har brug for at gøre oprør, at dreje at, at tage en anden vej, at springe ud og ned i svimlende dybder. Men så gør Theis det.

Theis Ørntofts debutroman ’Solar’ er en kalejdoskopisk skildring af et menneskes og en verdens forskydninger og sammenbrud. En lysende dystopisk generationsroman og en vild tur gennem københavnsk natteliv, vestegnssex, Fitness World, computerspil, sydeuropæiske, hallucinerende landskaber og pludselig vold.

”Med imponerende, flerstemmig kontrol kører Theis Ørntoft sammenbruddet helt i bund; saligt splintret sidder anmelderen tilbage efter endt læsning."
- Lars Bukdahl, Weekendavisen

”’Solar’ er et forbumlet rough cut af en roman, umådeligt ambitiøs, skiftevis primitiv og smuk, velkendt og udknaldet, hæsblæsende og ærgerlig. Det er lige, som det skal være”.
- Information

”Det er altså sygt velskrevet, det her. På en gang frygtelig liderligt, mekanisk og spotsk nedslående ... en voldsom og voldsomt god bog, der understreger det åbenlyse: at Ørntofts forfatterskab hører til samtidslitteraturens mest interessante”.
- Jyllandsposten

Podcast med Theis Ørntoft

”Hver gang jeg ikke distraherer mig selv med ligegyldige gøremål, tænker jeg på apokalypsen. Hver gang nogen udtrykker håb for det bestående, får jeg det fysisk dårligt.”

Hør podcasten hvor Theis Ørntoft i selskab med litteraturprofessor Isak Winkel Holm tager temperaturen på de katastrofer og geologiske forandringer, vi kender fra litteraturens verden, fra Tv-serier og ikke mindst fra virkeligheden.

Hør podcasten på Radio24syv her.

Theis Ørntoft (DK) f. 1984 har studeret Litteraturvidenskab ved Københavns Universitet og gik i perioden fra 2007 til 2009 på Forfatterskolen. Kun et par måneder efter at han var dimittereret fra Forfatterskolen, slog han igennem med debutdigtsamlingen ’Yeahsuiten’. Den blev fulgt op af den anmelderroste samling ’Digte 2014’, som bl.a. blev beskrevet som et hovedværk i de sidste ti års danske lyrik. Theis Ørntoft romandebuterer med ’Solar’.

Foto: Sofie Amalie Klougart

Tilføj kommentar

Materialer: