NORD 2019

Søren Ulrik Thomsen

Af: Biblioteket 4. Apr 2019 0 kommentarer
På NORD møder Søren Ulrik Thomsen den norske forfatter Lars Saabye Christensen til en samtale om at have storbyen som følgesvend og litterært motiv.
Storbyen ligger som en puls i Søren Ulrik Thomsen forfatterskab. Især København bliver en besættelse, han vil tale dens sprog, og gøre den til en del af sig; byen bliver en katalysator for fantasien. 
 
”Hvad der får mig til at føle et håb, både for denne verden og for den kommende, er at spadsere ned ad en festlig støjende storbygade.” 
- Søren Ulrik Thomsen 
 
SØREN ULRIK THOMSEN (DK) (f. 1956). En af dansk digtnings fineste repræsentanter. Medlem af Det Danske Akademi.
 
Han debuterede i 1981 med digtsamlingen ’City Slang’, en bog som Michael Strunge i en anmeldelse kaldte: ”selvlysende, et storbysnavset isgrønt lys, der varmer som venner en vinterdag.” Søren Ulrik Thomsen kom hurtigt til at indtage en position som en af de mest toneangivende såkaldte firserdigtere.
 
Siden debuten har Søren Ulrik Thomsen udgivet 6 digtsamlinger og en lang række essays og artikler. I 2016 udkom ’En hårnål klemt inde bag panelet’, der indeholder tekster, som genremæssigt går fra det essayistiske reflekterende til erindringshistorier og prosadigte. 
 

Søren Ulrik Thomsen på NORD

Mød Søren Ulrik Thomsen og Lars Saabye Christensen (NO) på NORD i en samtale om de spor, byen har sat i deres værker - Byen i litteraturen, med Dan Ringgaard som moderator.
 
 
Foto: Robin Skjoldborg
 
 

NORD 2019 er støttet af:

 

Tilføj kommentar

Materialer: