Skole-NORD 2019 på Biblioteket Kulturværftet

Skole-NORD 2019

Af: Biblioteket 15. Aug 2019 0 kommentarer
NORD præsenterer et lukket skoleprogram for Helsingør Kommunes skoler med film, teater og poetry slam.

0. klasse

Film: Odd er et æg

Tid og sted:
Uge 36-37
1 time
Biblioteket Kulturværftet

Alle 0. klasser inviteres til film på biblioteket. Efter forevisningen får klassen en goodiebag med hjem med materiale til at arbejde videre i klassen med Lisa Aisatos bøger.

Eleverne ser animationsfilmen 'Odd er et æg', på både dansk og norsk, og vi sætter fokus på nogle af de ord, vi har fælles og nogle af dem, der er forskellige.

Se trailer:

Filmen handler om drengen Odd, der ikke er ligesom de andre børn. Hans hoved er meget skrøbeligt – ligeså skrøbeligt som et æg. Han føler sig trist og tør ikke lege vilde lege med de andre. Men en dag møder han pigen Gunn, der er klædt ud som en bi. Odd bliver smittet af hendes gode humør, og nu finder han mod til at gøre ting, han ikke turde før.

Den norske film vandt i 2017 prisen for BEST ANIMATED SHORT på den ansete Tribeca Film Festival i New York.

Filmen bygger på billedbogen 'Ib er et æg' (2014) af den norske forfatter og illustrator Lisa Aisato, som er blevet kaldt "det nyeste stjerneskud" inden for norske billedbøger.

Aisato er kendt for sine smukt poetiske billedbøger, der ofte udforsker fremmedhed som begreb – det ikke at høre til, længsel efter at være en anden eller kunne noget andet. I børnehøjde går det fra at have et hoved så skrøbeligt som et æg til at ønske sig så meget at kunne flyve, at man faktisk bliver til en fugl.

Kunstnerisk bruger hun flere forskellige teknikker i sine illustrationer, bl.a. blæk, blyant, kridt, akvarel og guache, som giver mulighed for mange udtryksformer.

Lisa Aisato er bl.a. kendt for billedbøgerne 'Ib er et æg', 'Fugl', 'En fisk til Luna' og sine illustrationer til børnebiografien om Astrid Lindgren, skrevet af Agnes-Margrethe Bjorvand.

Læringsmål:
- Eleverne får kendskab til det nordiske sprog igennem litteratur.

2. klasse

Teatret De Røde Heste: 'Ivalus første Sang'

Tid og sted:
Uge 36
1 time
Biblioteket Kulturværftet
 

Alle 2. klasser inviteres til at se teaterforestillingen 'Ivalus første Sang' af og med Claus Mandøe.

'Ivalus første Sang' er historien om en lille heltinde, som på forunderlig vis digter sin allerførste sang - og derved redder hele sin familie. Forestillingen handler om mod, og om, hvordan tingene nogle gange kommer af sig selv, når man har allermest brug for dem. Og så handler den om at gøre dét, man ikke må - når det er allermest nødvendigt.

Teatret De Røde Heste

Anmeldelse af forestillingen

Læringsmål:
- Eleverne kan lytte opmærksomt til en fortælling
- Eleverne kan genfortælle handlingen i fortællingen

Foto: Jane Vorre

6. klasse

Det Fortællende Teater: 'I Guder!'

Tid og sted:
2. september
1 time
Biblioteket Kulturværftet
 

Et begrænset tilbud til 6- klasser, teaterforestillingen 'I Guder!' af og med Jesper la Cour Andersen.

Jesper la Cour Andersen, iført 11 roller, fører os med stort nærvær, sikkert gennem gudeverdenens intriger og giver os en oplevelse ud over det sædvanlige. Det er teaterfortælling af højeste karat.
Oplev den mægtige krigsgud i aktion, en luskegud, der beder om gode idéer, og kærlighedsgudinden få nok af det hele. Se en kleppert af en hingst hjælpe en gnom af en bygmester. Hold fast når Thor kommer hjem og hører, at Freja skal giftes. Bliv ikke skræmt, når hoppen får et underligt føl.

Det Fortællende Teater

Anmeldelse af Forestillingen 'I Guder!'

Læringsmål:
- Eleverne kan forklare, hvordan kropssprog og stemme bruges aktivt i fortællingen
- Eleverne får kendskab til den nordiske kulturarv i fortællingen om de nordiske guder

Skole-NORD er tilrettelagt i samarbejde med: 

Tilføj kommentar

Materialer: