nORD 2018

Roskva Koritzinsky

Af: Biblioteket 2. May 2018 0 kommentarer
Roskva Koritzinsky er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris med sin kun tredje bog, novellesamlingen ’Jeg har endnu ikke set verden’

Kun 24 år gammel debuterede norske Roskva Koritzinsky i 2013 med novellesamlingen ’Her inne et sted’ som tog de norske kritikere med storm. Og med sin kun tredje bog, novellesamlingen ’Jeg har endnu ikke set verden’, er hun nomineret til Nordisk Råds litteraturpris, en samling, som juryen karakteriserer som et højdepunkt i den norske litteratur anno 2018. Det er den bog, Koritzinsky kommer til nORD med.

Roskva Koritzinsky skriver med stor litterær autoritet og stilistisk bevidsthed om at forsøge at beruse sig på livet – og slå sig på det. ’Jeg har endnu ikke set verden’ er en novellesamling om kærlighed, om skønhed, om jagten på lykke, om katastrofer.

En misbrugskonsulent forelsker sig i sin klient. En kvinde manipulerer med sine elskere. Et helt kuld hundehvalpe forsvinder sporløst fra et hus på landet. En datter opruller sin fars liv med dets fald og forelskelser.
Koritzinsky har et fintunet gehør for det sårbare og dobbeltbundede – både når det gælder de liv, hun skriver frem, og det sprog, hun skriver med.

 ”Af og til, når du holdt mig fast, eller jeg lagde fingrene om din hals, opdagede jeg dét i dine øjne, som jeg blev ved med at glemme: At du kom fra mørket, mens jeg blot var en blind passager deri.”

- Citat fra ’Jeg har endnu ikke set verden’.

Roskva Koritzinsky nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2018

I et eksklusivt samarbejde med Nordisk Ministerråd byder nORD – Nordisk Litteraturfestival velkommen til hele fire af de nominerede forfattere til Nordisk Råds litteraturpris 2018.

På nORD kan man høre de fire forfattere, Auður Ava Ólafsdóttir (IS), Roskva Koritzinsky (NO), Agneta Pleijel (S) og Jóanes Nielsen (FO), læse op på modersmålet fra deres nominerede værker. Tore Leifer, dansk forfatter og musik- kunst- og kulturjournalist agerer moderator ved arrangementet.

Det foregår lørdag d. 15. september kl 17.00-17.50, Store Scene. Læs mere her.​
 

Roskva Koritzinsky (NO) f. 1989. Debuterede med novellesamlingen ’Her inne et sted’ i 2013, som hun blev nomineret til den prestigefyldte Tarjei Vesaas' debutantpris for, og for hvilken hun blev hædret med Aschehougs debutantpris. Hendes næste bog, romanen ’Flammen og mørket’ (2015), modtog forrygende gode anmeldelser. ’Jeg har endnu ikke set verden’ (da. 2018) er Roskva Koritzinskys anden novellesamling. Den er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2018.

Foto: Håkon Borg

Tilføj kommentar

Materialer: