Reykjavíkurdætur – Hvað er málið

nORD 2018

Reykjavíkurdætur

Af: Biblioteket 10. Sep 2018 0 kommentarer
Reykjavíkurdætur optræder, når nORD markerer 100-året for den islandske selvstændighed og suverænitet.

Reykjavíkurdætur er en kvindelig hiphopgruppe fra Reykjavik. De er anerkendt for deres dynamiske lyrik og eksplosivt energiske sceneoptræden. De har sat et væsentligt aftryk på den islandske musikscene, siden de første gang gik på scenen i 2013. 

De har spillet på festivaler som Roskilde Festival, By:Larm i Oslo, Fib i Spanien og Trans Musicales i Frankrig. Deres musik bærer revolten og frihedstrangen i sig.

Med deres musik sparker de effektivt til konventioner og forstokkede ideer om bl.a. køn, og insisterer på kvinders ret til at indtage verden på deres egne præmisser.

Frigørelse og selvbestemmelse er centrale omdrejningspunkter i Reykjavíkurdæturs kunstneriske univers. Hiphop-kollektivet er en af de mest spændende repræsentanter for den islandske kulturscene netop nu.

Reykjavíkurdætur optræder, når nORD markerer 100-året for den islandske selvstændighed og suverænitet til et arrangement, der også indeholder en samtale mellem de to islandske forfattere Andri Snær Magnason og forfatter Einar Már Gudmundsson, modereret af lektor og litteraturkritiker Erik Skyum-Nielsen (DK).

Se dem optræde på nORD lørdag d. 15. september kl. 14.00-14.50, Store Scene.

Tilføj kommentar