nORD 2018

@renpoesi, redigeret af Ellen Wisløff

Af: Biblioteket 25. May 2018 0 kommentarer
Mød kvinden bag den norske Instagram-konto @renpoesi, Ellen Wisløff, som har vendt op og ned på digtNorge, når hun gæster nORD med et kurateret program fra @renpoesi.

I 2014 besluttede hun sig spontant for at oprette en Instagram-konto og dele norsk poesi, skrevet af både etablerede navne og yngre og mere ukendte kunstnere. Hun tænkte, at hvis hun var heldig, var der 100 mennesker, som ville læse med. I dag har Instagram-kontoen knap 100.000 følgere.

Kan en Instagram-konto ændre det litterære landskab?

Den norske lyrik stortrives, sådan ser det ud, når man følger norske Ellen Wisløffs Instagram-konto @renpoesi. Med @renpoesi har Wisløff ikke bare formået at favne virkelig mange læsere, men også at vise, at lyrikken kan levere et knytnæveslag med meningsfylde lige ind i den konventionelle opfattelse af de sociale mediers overflade: ”Man kan finde noget nøgent sårbart og ægte i poesien, jeg tænker, at det er en fin modvægt til en del andet på sociale medier, som fremstår så poleret (…) For mig giver poesi ro, indsigt og en genkendelse, og det gør det vist for mange.”

Men sker der noget for måden, der bliver skrevet lyrik på, hvis den skal passe ind i et kvadratisk format som Instagrams? På nORD fortæller Ellen Wisløff om sit arbejde med @renpoesi og de overvejelser, der ligger bag. Og så vil der være masser af nordisk lyrik live fra scenen.

Ellen Wisløff

Ellen Wisløff (NO) har studeret litteraturvidenskab, er tidligere redaktør på Norges ældste og største kvindemagasin ’Kvinner og Klær’, og er nu – ved siden af sit arbejde med @renpoesi – programleder på det poetiske radioprogram ’Ordet fanger’ på NRK radio - hør hende i samtale med Endre Ruset her.

Efter at være tordnet igennem med @renpoesi, har Wisløff med stor succes redigeret og udgivet foreløbig tre fysiske digtsamlinger – ’Ren poesi’, ’Mer ren poesi’ og ’Skitten poesi’.

Mød Ellen Wisløff i selskab med Jakob Oftebro, der læser digte op på både dansk og norsk, fredag d. 14. september kl. 19.00-19.50, Dækket, 2. sal.

Tilføj kommentar