nORD 2017

Rasmus Bregnhøi

Af: Biblioteket 28. Jun 2017 0 kommentarer
Rasmus Bregnhøi (f. 1965) er en af landets mest produktive illustratorer af børnebøger. Han er uddannet fra Danmarks Designskole 1992.

Rasmus Brenghøi har en karakteristisk naivistisk og finurlig streg. Bregnhøi mestrer både de dramatiske tegninger i bøger af Peter Mouritzen, som Kukken – det gale ur, men kan også tegne mere afdæmpet, men bestemt virkningsfuldt, eksempelvis i bøgerne om hunden Ib, der er skrevet af Peter Nordahl. Bregnhøi har illustreret over 40 børnebøger skrevet af forforfattere som Kim Fupz Aakeson, Alberte Winding, Katrine Marie Guldager og Manu Sareen. Den populære og produktive illustrator og forfatter modtog i 2016 Blixenprisen for sin billedbog Opfindelser, strikkede huer og en dum kat, som han i øvrigt samme år gæstede nORD med. 

Nomineret til Nordisk Råds litteraturpris
Rasmus Bregnhøi er aktuel med den grafiske roman "Hjertestorm. Stormhjerte", skrevet af Annette Herzog. Bregnhøi har tegnet historien fortalt fra drengen Storms perspektiv. Tegningerne læner sig mest op af de farverige tegninger fra det genkendelige hverdagsliv som i serierne om pigen Betty af Alberte Winding, Poul og far og Pia Linda skrevet af Andreas Bræstrup Kirstein.
"Hjertestorm. Stormhjerte" er i år nomineret til Nordisk Råds litteraturpris. 

Rasmus Bregnhøi på Børnescenen
I 2017 år gæster Rasmus Bregnhøi nORD over to dage. Torsdag d. 14. september optræder Bregnhøi sammen med Annette Herzog med romanen "Hjertestorm. Stormhjerte" i det lukkede skoleprogram. Lørdag d. 16. september er nORD stolte af, sammen med Forlaget Gyldendal og Rasmus Bregnhøi, at være vært for en lancering og fejring af to Lille Virgil historier, som udgives i forbindelse med 50-året for den moderne danske børnelitteratur.  
 

 

nORD 2017 er støttet af:
Statens Kunstfond

Tilføj kommentar

Materialer: