NORD 2019

Nordisk mesterskab i poetry slam 2019 på NORD

Af: Biblioteket 4. Jul 2019 0 kommentarer
Oplev de allebedste poetry slammere kæmpe om titlen som ny nordisk mester. Poetry slam er en konkurrence i mundtlig fremførelse af poesi og poetiske tekster med mere: Talte ord med humor og nerve.

NORD - Nordisk Litteraturfestival afholder Nordisk mesterskab i Poetry Slam.

Oplev de allebedste poetry slammere kæmpe om titlen som ny nordisk mester.

Poetry slam er en konkurrence i mundtlig fremførelse af poesi og poetiske tekster med mere: Talte ord med humor og nerve.

Forvent performancepoesi og litteratur ud over scenekanten, når de nationale mestre mødes i en duel på tværs af landegrænser og sprog.

Medrivende? Ja.

Tankevækkende underholdning? Det kan du tro.

Foregår showet på dansk, svensk, norsk, finsk og en smule islandsk? Jep, men der er også oversættelser.

Og hele showet styres af dansk poetry slams største navn Peter Dyreborg, der sammen med en række nordiske medværter og gæsteoptrædener får alting til at gå op i en højere, poetisk enhed.

PS: Hvis du ikke allerede ved hvad poetry slam er, så… ja, det er altså en konkurrence i mundtlig fremførelse af poesi og poetiske tekster, hvor publikum giver point og dermed kårer den bedste poetry slammer, som deltagerne kaldes. De deltagende slammere må kun optræde med egne, originale tekster og værker. Rekvisitter, hjælpemidler, instrumenter og kostumer er ikke tilladte.

Der er poetry slam-konkurrencer i det meste af verden, og denne aften mødes vinderne af de nationale mesterskaber i Danmark, Sverige, Norge og Finland, samt et gæstevisit fra Island og en række nordiske slam-gæster. Og ja, poetry slam er forrygende litterær underholdning, hvor der både er noget til lattermusklerne og eftertanken.

PPS: The points are not the point - the point is poetry.
 

Arrangeret i samarbejde mellem NORD og Peter Dyreborg & Co.

 

Peter Dyreborg (DK)

Vært for og arrangør af Nordisk mesterskab i poetry slam

Foto: Claus Christensen

Det mest kendte navn inden for dansk poetry slam. Forfatter. Digter. Spoken word-performer og poetry slammer. Har udgivet 8 bøger. Vundet DM i poetry slam 2008. Arrangør af slam, samt litterær agent. Underviser på Brønderslev Forfatterskole. Fast tilknyttet Det Kongelige Teater.

Dansk slam-nestor og grand old slam-man. Og næsten et godt menneske.

 

Kristine Madsen (DK)

Deltager i Nordisk mesterskab i poetry slam

Foto: Kim Linnet

Fynsk mester i poetry slam 2019. Dansk mester i poetry slam 2019. Poet med power. Har arbejdet i en vuggestue, et cafeteria og en tøjbutik. Skriver mest om det meste mellem himmel og jord. Både på fynsk og dansk.
 

Rasmus Rhode (DK)

Gæst og medvært til Nordisk mesterskab i poetry slam

Foto: Claus Christensen

Poetry slammer. Skuespiller. Musiker. Allround genial performer. Ganske unik. Hans dramatiske tekster og ud over scenekanten-kropssprog er et kapitel for sig. Og han er én af de absolut mest talentfulde indenfor dansk performancepoesi.
 

Marius Abrahamsen (NO)

Deltager i Nordisk mesterskab i poetry slam

Foto: Privatfoto

Norsk mester i poetry slam 2018. Og svensk mester i team-slam i både 2016 og 2017. Finalist i Norske Talenter 2017. Taler meget om bagsiden af samfundet. De oversete og misforståede. Og sig selv. Og meget andet. Og i en alder af 30 år lærte han at lave baglæns salto.
 

Taro Vestøl Cooper (NO)

Gæst og medvært til Nordisk mesterskab i poetry slam

Foto: Privatfoto

Født i New York. Opvokset på Kampen, Vålerenga og Tøyen i Oslo. Norsk mester i poetry slam 2010. Og 2013. Skandinavisk mester i 2011. Og svensk mester i team-slam i både 2016 og 2017. Spoken word-performer. Skuespiller. Konferencier. Og generel inspirator af ungdommen. Indbegrebet af norsk slampoesi. Og helt og aldeles genial.
 

Hilde Slåtto (NO)

Medvært til Nordisk mesterskab i poetry slam

Foto: Kristin Strøm

Konsulent hos Foreningen !les, der arbejder med litteratur- og formidlingsprojekter til børn og unge. Medarrangør af det norske mesterskab i poetry slam. Litteraturkritiker. Allround forkæmper.Og med hvor det sker.
 

Andra Anna (S)

Deltager i Nordisk mesterskab i poetry slam

Foto: Ada Hultberg

Svensk mester i poetry slam 2019. Som ved hvor skabet skal stå. Og med sine personlige fortællinger og træfsikre beskrivelser viser hun det også gerne. Gør den politiske poesi relevant. Måske endda morsom.
 

Henry Bowers (S)

Gæst og medvært til Nordisk mesterskab i poetry slam

Foto: Helene Modigh 

Prisbelønnet og berejst spoken word-poet. Svensk mester i poetry slam 2004, samt vinder af diverse internationale slam-events. Navnkundig battlerapper, både i Sverige og det store udland. Har optrådt på de fleste kontinenter. Vært for poetry slam i Uppsala, og arrangør af den internationale litteraturfestival Ordsprak på Reginateatern. Og en legende, ikke mindst.
 

Nihkee Akka (FI)

Deltager i Nordisk mesterskab i poetry slam

Foto: Privatfoto

Finsk mester i poetry slam 2018. Fik en 4.plads ved europamesterskab i poetry slam 2018. Grumpy bitch poet. Feministisk facilitator og queer-agitator. Én af grundlæggerne af det feministiske tidsskrift Pesä Publishing. Claimer sin plads og udfoldelse gennem spoken word og ved at omfavne sin selvvalgte familie. Træt af bullshit. Ready to slay.
 

Juho Kuusi (FI)

Gæst og medvært til Nordisk mesterskab i poetry slam

Foto: Privatfoto

Poet, musiker og community underviser/inspirator fra Helsinki. Finsk mester i poetry slam i 2012 og 2016. En del af arrangørgruppen Helsinki Poetry Connection. Livsnyder, elsker venlighed, og fan af sort humor.
 

Beatur (IS/NO)

Gæst og musiker til Nordisk mesterskab i poetry slam. 

Foto: Ole Kristiansen

Beatboxer. Live looper. DJ. Og generelt finurlig entertainer. Fra Island, bosat i Norge. Berejst. Kendt fra TV og teater, og kan endda underholde børn og alle mulige barnlige sjæle. Har både optrådt sammen med Björk og i Eurovision. God i rummet. Genial på scenen. Ganske rar at være omkring.
 

 

Billetter til NORD 2019

 

Hvis du har et gyldigt sundhedskort (sygesikringsbevis) fra Helsingør Kommune eller studiekort, så kan du få GRATIS ADGANG til poetry slammet lørdag aften (kun slammet, ikke resten af festivalen). De gratis billetter kan dog ikke forhåndsreserveres - man møder bare op og viser sit sygesikringsbevis eller studiekort i døren.

Foto: www.christianhirschmann.at

 
 

NORD 2019 er støttet af:

 

Tilføj kommentar