NORD 2019

Nikoline Werdelin

Af: Biblioteket 12. Jul 2019 0 kommentarer
Mød Nikoline Werdelin (DK) på NORD, når hun sammen med Katrine Marie Guldager (DK) bestyrer festivalen litterære brevkasse og giver gode råd og skub til litterære helte i kvaler.

Hun har et både satirisk skarpt og indfølende klogt blik for menneskelige idiosynkrasier og svagheder. 

Som dramatiker debuterede hun i 1997 med stykket ’Liebhaverne’, som hun modtog publicistprisen for. Hun har siden skrevet en lang række dramaer, blandt andet ’Mine to søstre’ (2001) og ’Boblerne i Bækken’ (2002), som begge indbragte Werdelin en Reumert som årets dramatiker.

Både i sit tegneserie- og forfattervirke er Werdelin kendt for sin skarpe og sort-humoristiske stil. Hendes satirer over moderne menneskers større og mindre genvordigheder vækker genkendelse og latter, men under latteren gemmer alvoren sig altid.

Udover at være tegner og dramatiker er Nikoline Werdelin brevkasseredaktør i Ugebladet Søndag. Her har hun siden 2004 med stor indfølingsevne givet gode råd til alt fra bekymrede mødre over nyforelskede kollegaer til vragede veninder.

NIKOLINE WERDELIN (DK) (f. 1960) er tegner, dramatiker, forfatter og brevkasseredaktør. Hendes karriere som tegner blev for alvor skudt i gang, da hun i 1984 vandt Politikens tegnekonkurrence med striben ’Café’, der efterfølgende kørte i avisen i fire år. I 1994 så ’Homo Metropolis’ dagens lys. Striben blev trykt i samlet 20 år på avisens bagside, og er udgivet i bogform i flere omgange, senest ’Homo Metropolis 2013-2014’. Werdelin har derudover haft striber i Alt for damerne og Ugebladet Søndag.

Nikoline Werdelin på NORD

NORDs litterære brevkassebestyrere, Nikoline Werdelin og Katrine Marie Guldager (DK), tager litteraturens dilemmaer under kærlig behandling; de giver gode råd og kærlige skub til litteraturens helte i kvaler, når de på scenen svarer på spørgsmål fra nogle af den nordiske litteraturhistories store skikkelser. Det er 'NORDs litterære brevkasse'.

Foto: Stine Heilmann 

 

NORD 2019 er støttet af:

 

Tilføj kommentar

Materialer: